Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne može više biti na poziciji

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH o smjeni Lagumdžije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH će razmatrati inicijativu o smjeni ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH će razmatrati inicijativu o smjeni ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije na sjednici sazvanoj za u četvrtak, potvrdio je za medije u Mostaru predsjedatelj toga doma Božo Ljubić dodajući da dva HDZ-a najvjerojatnije neće podržati taj zahtjev što bi bilo dovoljno da lider SDP-a ostane na ministarskoj poziciji u Vijeću ministara.

Lagumdžijinu smjenu zatražio je SNSD Milorada Dodika nakon što je on jednostrano uputio naputak kako će glasovati veleposlanik BiH pri UN-u vezano za rezoluciju o Siriji što je SNSD-a ocijenio kršenjem Ustava BiH.

Budući je u nedjelju istekao 30-dnevni rok u kojemu se Zastupnički dom mora očitovati o zahtjevu za Lagumdžijinom smjenom, Ljubić je zakazao sjednicu ističući da time ne izražava političko stajalište već ispunjava poslovničku obvezu.

'Ja time na izražavam politički stav. Ne podržavam smjene, tim više što imamo smjene u proceduri vezano za dužnosnike SDA, dok se ne definira jasna parlamentarna većina koja će preuzeti odgovornost za vođenje države', rekao je Ljubić.

Pojasnio je da će ipak konačnu odluku donijeti zajednički hrvatski klub sastavljen od dva HDZ-a u državnom Parlamentu.  Smjenu Lagumdžije uz stranke iz Republike Srpske podupire i SDA koju SDP nastoji isključiti iz vlasti kao i Stranka za BiH te još neke druge manje bošnjačke stranke što međutim nije dovoljno za donošenje odluke s obzirom na složene procedure po kojima je potrebno osigurati natpolovičnu većinu zastupnika iz svakog entiteta.  (Hina)

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, saborski zastupnik (Most) ODGOVOR NA PROZIVKE Grmoja komentirao smjenu ministra Filipovića i ulogu Mosta u aferi, a ima i poruku za premijera: "Plenkoviću, dolazimo po tebe" Peđa Grbin, predsjednik SDP-a nova afera Stižu reakcije na smjenu ministra Filipovića: "Duže je bio na semaforu nego u Vladi"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene