Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je mladi vođa?

Sjeverna Koreja oglasila se o 'nestanku' Kim Jong Una!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je 38 dana otkako je Kim Jong Un zadnji put viđen u javnosti. Ne zna se točno što je razlog tome, no nekoliko je teorija o razlozima njegova nestanka.

Već 38 dana nema ni traga ni glasa vođi Sjeverne Koreje, Kim Jong Unu. Logično je da su se s obzirom na to pojavile brojne špekulacije o stabilnosti političkog sustava i samog režima ove zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Neki sjevernokorejski dužnosnici izrazili su 'nelagodu' takvim špekulacijama, javlja BBC.

Analitičari režima su na temelju vrlo ograničenih dokaza stvorili nekoliko teorija. Najčešće se spominje Kimovo narušeno zdravlje u okviru kojeg se spominju giht, dijabetes, posljedice dugogodišnjeg pušenja, ozljede zglobova, ali i problemi s endokrinim sustavom. Narušeno zdravlje doista bi moglo objasniti zašto se Kim Jong Una, koji se inače voli fotografirati na svakom događaju, više od mjesec dana nema u javnosti.

'Nestanak Kim Jong-una': U Sjevernoj Koreji izveden državni udar?

Prema nešto dramatičnijoj interpretaciji, Kim Jong Un svrgnut je s vlasti i stavljen u kućni pritvor. Prema ovoj teoriji, članovi elite Pjongjanga nezadovoljni su sve težim međunarodnim sankcijama zbog kojih im je pristup luksuzu još ograničeniji.

Unatoč svim nagađanjima, Kim Jong Un i dalje je službeno na čelu Sjeverne Koreje što je potvrdio i iznenadni posjet tročlane delegacije Seulu, predvođene Kimovim potpredsjednikom nacionalnog vijeća za obranu.

Sjevernokorejski veleposlanik u Velikoj Britaniji danas je za BBC rekao kako je njihov mladi vođa 'bez sumnje zdrav'. O daljnjim razlozima Kimova nepojavljivanja u javnosti nije govorio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene