Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zastava će proizvoditi Opel Astru i Vectru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kragujevačkoj tvornici automobila Zastava proizvoditi će se Opelova vozila Astra i Vectra. Rezultat je to sklopljenog sporazuma Zastave i General Motorsa.

Pregovori Zastave s tom kompanijom trajali su, s prekidima, pune tri godine. Predviđena godišnja proizvodnja je oko tri tisuće Opelovih vozila. Početak njihove proizvodnje očekuje se koncem ove ili u siječnju 2008. godine. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poglavlje jedanaesto [TEST] Opel Astra 1.6 CDTI Dynamic Slika nije dostupna Oko 285 KS Nova Opel Astra OPC s 1.6 turbo motorom

Sadržaj ugovora je istovjetan onom kojeg Zastava ima s talijanskim Fiatom, na temelju kojega je lani počela proizvodnju Punta i to tako da je krenula najprije u Fiatovim pogonima, a od lipnja proizvodnja treba biti preseljena u Kragujevac. 

U Zastavi je u tijeku motaža opreme koja omogućava proizvodnju više tipova automobila. 

Zastava je u pregovorima i s japanskim kompanijama čija bi vozila montirala u svojim pogonima. 

I pored sklopljenih ugovora s Fiatom i General Motorsom Zastava još nije osigurala opstanak, jer je riječ o maloj proizvodnji koja nije rentabilna, tako da se troškovi tvornice pokrivaju subvencijama iz republičkog proračuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene