Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomatski incident

Zapaljeno vozilo BiH veleposlanika u Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Služeno je potvrđeno da je jučer u Ateni zapaljeno diplomatsko vozilo veleposlanika BiH u Grčkoj, Milovana Blagojevića. Automobil je bio parkiran ispred veleposlanikove rezidencije.

'Veleposlanstvo vanjskih poslova BiH uputilo je notu Ministarstvu vanjskih poslova Grčke, zatraživši pojačane mjere zaštite zgrade i osoblja bosanskohercegovačkog veleposlanstva u Ateni', izjavio je Zlatan Burzić, savjetnik ministra vanjskih poslova BiH, piše Pincom.info.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Nazvao ga populistom Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom"

Pozivajući se na grčke izvore, bih agencije prenijele su kako je odgovornost za napada na vozilo veleposlanstva preuzela 'ljevičarska Antidemokratska borba'. 

Reuters prenosi da je odgovornost za napad na vozilo preuzela 'Prituvladina akcija'. 

Vozila diplomatskih predstavništava česta su meta nepoznatih skupina. Tijekom 2007. stradalo je desetak diplomatskih vozila i automobila stranih tvrtki.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene