Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Happy Feet na ispiranju želuca

Zalutali pingvin je bolje, ali još uvijek kritično zbog pijeska koji je pojeo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi carski pingvin Happy Feet danas se osjeća bolje, ali je i dalje u kritičnom stanju, objavila je glasnogovornica zoološkog vrta u Wellingtonu.

Podsjetimo, mladi pingvin je negdje skrenuvši s puta umjesto u svom prirodnom staništu na Antarktici završio na 3.000 kilometara udaljenom Novom Zelandu, a njegova je borba za život izazvala simpatije diljem svijeta.

Pingvin, koji je početkom tjedna pronađen na jednoj novozelandskoj plaži, zapao je u kritično stanje jer se najeo pijeska, zamijenivši ga za snijeg kojim se te ptice inače pokušavaju rashladiti. Hitno je prevezen u zoološki vrt u Wellingtonu i podvrgnut ispiranju želuca i operaciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Tropska ciklona, ilustracija Prodor iz Sahare Veljača ostavila nered za kraj: "Padat će prljava kiša"

Happy Feet u ponedjeljak ide na endoskopiju

'Happy Feet je danas ujutro izgledao dobro raspoložen, ali je njegov put oporavka i dalje neizvjestan', rekla je glasnogovornica vrta Kate Baker tamošnjim medijima. U ponedjeljak će pingvin biti podvrgnut endoskopiji kako bi se vidjelo kakvo je sada stanje i stvrdnjava li se preostali pijesak u nakupine koje bi mu mogle začepiti probavni sustav ili rasporiti utrobu.

Ovo je tek drugi poznati slučaj da je neki carski pingvin zalutao na Novi Zeland. Tamošnji mediji dali su mu ime 'Happy Feet', po istoimenom uspješnom australsko-američkom crtiću iz 2006. godine, koji je u Hrvatskoj preveden kao 'Ples mladog pingvina'.

Carski pingvin je najveća i najteža vrsta pingvina koja može narasti do 1,20 m i težiti do 45 kilograma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene