Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoći će mu da se vrati kući

Izgubljeni pingvin Happy Feet se vraća na Antarktik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgubljeni carski pingvin Happy Feet krajem mjeseca napokon putuje kući.

Mladi carski pingvin, nazvan Happy Feet (Vesela stopala), koji je zalutao s Antarktika u potrazi za hranom na plažu na Novom Zelandu, vratit se kući u posebno dizajniranom kavezu, prenose novozelandski mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važan pomak Šuica poručila: ''Glasanje treba biti dopušteno i mladima od 16 i 17 godina'' Slika nije dostupna Happy Feet na ispiranju želuca Zalutali pingvin je bolje, ali još uvijek kritično zbog pijeska koji je pojeo

Iz zoološkog vrta u Wellingtonu, u kojem je pingvin bio smješten od lipnja, rečeno je 29. kolovoza kavez s pingvinom biti stavljen na brod, koji će ga vratiti na Antarktik. 'Vrlo smo počašćeni što ćemo pomoći Happy Feetu da se vrati u ocean', rekao je Rob Murdoch iz organizacije koja pruža logističku podršku znanstvenim ekspedicijama i koja će pingvina prevesti na Antarktik.

Pingvina će na putu pratiti i veterinar iz zoološkog vrta u Wellingtonu. On će pratiti hoće li sve s Happy Feetom biti u redu na putovanju. Brod će biti opremljen GPS-om, tako da će obožavatelji pingvina moći pratiti njegov povratak kući preko nekoliko web stranica.

Happy Feet je postao glavni hit na internetu nakon što je zalutao 4.000 kilometara od svoje kuće. Kada je u lipnju pingvin pronađen na obali, odmah je odveden na pregled, kako bi mu se uklonilo 3 kilograma pijeska iz želuca, koji je jeo misleći da se radi o snijegu. Carski pingvini su najveća vrsta pingvina i mogu dostići težinu i do 30 kilograma. Na Novom Zelandu poslednji Carski pingvin viđen je 1967. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene