Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zakopano blago: Pokušava zamijeniti 20 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronađeno blago ili pranje novca - jedan slučaj itekako zbunjuje američke vlasti. Milijune dolara u gotovo raspadajućem stanju za nove novčanice mijenja jedan američki poslovni čovjek. Svaki put ima drugu priču.

S pet milijuna i 200 tisuća dolara u torbi, Franc Feilhaber ušetao je u američku državnu riznicu. Sve su novčanice bile u raspadajućem, gotovo neprepoznatljivom stanju. Zatražio je da mu ih zamijene. Istu stvar Felhaber čini godinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijetila mu doživotna kazna Američki kongresnik osuđen na 3 godine zatvora zbog pranja novca Slika nije dostupna Transparentnije financije Vatikan osnovao novo tijelu u borbi protiv pranja novca

On i njegova obitelj pokušavaju u raznim bankama na granici SAD-a i Meksika zamijeniti oko 20 milijuna dolara. Kada je vlast posumnjala da se nešto čudno događa, ispričao je jednu, pa drugu, treću priču. Sve pomalo nevjerojatne: od toga da mu je to nasljedstvo, pa da je rođak krčio šumu i pronašao kovčeg s novcem do pronalaska karte s blagom. 

Tvrdi da novac nije njegov, već rođaka Meksikanca. A navodni rođak boji se da bi pobudio neopravdanu sumnju kao stranac s tolikom količinom novca.

Nema dokaza o nekakvom zločinu, ali je gomila pitanja bez odgovora. Policija sumnja da je možda pronađeni novac vlasništvo narkomafije. Šest milijuna, koliko je do sada Amerikanac zamijenio, zaplijenjeno je i bit će navedeno kao izgubljeni novac čiji povrat Feilhaber može tražiti. Ako ga policija prestane istraživati, pitanje je hoće li ga početi tražiti onaj tko je zakopao 20 milijuna dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene