Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detektivi-amateri u akciji

TKO JE POGINULI MLADIĆ? Na internetu riješen misterij star 20 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladića koji je u lipnju 1995. godine poginuo u nesreći u američkoj državi Virginia policija nije uspela identificirati punih 20 godina. Međutim, zahvaljujući internetu, njegov identitet sada je razotkriven.

Fotografije mladog muškarca koji je na internetu postao poznat kao 'Grateful Doe' počele su cirkulirati prošle godine. Zahvaljujući radu detektiva-amatera sada se zna da je riječ o Jasonu Callahanu, 19-godišnjaku iz Myrtle Beacha.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Jason je bio u automobilu s prijateljem kada su se zabili u drvo. Prijatelj je imao dokumente kod sebe, ali nitko nije znao tko je bio s njim, odnosno tko bi mogao biti Jason. Policija je imala vrlo malo tragova - između ostalog tetovažu u obliku zvijezde na ruci i dvije ulaznice za koncert Grateful Deada.

Fotografija nepoznatog mladića koji je poginuo u prometnoj nesreći zajedno s vozačem postavljena je na Imgur prije godinu dana, a nekoliko mjeseci nije bilo nikakvog odgovora.

Nije prijavljen

Onda se javio anonimni muškarac koji je napisao da mu osoba sa slike sliči na Jasona s kojim je jednom davno bio cimer, ali se nije mogao sjetiti kako se preziva. I da, bio je fan Grateful Deada. Kontaktirali su sve koji bi se mogli sjećati Jasona i tako su komadići slagalice polako sjedali na svoje mjesto.

Sve informacije poslane su policiji, koja je došla do majke poginulog mladića. Ona je potvrdila da je njen sin, Jason Callahan nestao prije 20 godina. No, ona nikada nije prijavila njegov nestanak jer je često odlazio od kuće. DNK testovi su ustanovili da je nastradali mladić zaista njen sin, piše New York Times.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene