Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna - 400 eura

Zabranjuju nošenje burke na javnim mjestima - Objasnili su i zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska vlada u petak je donijela zakon o zabrani nošenja burke na javnim mjestima, uključujući škole, bolnice, zgrade vladinih ustanova i javni prijevoz, a tekst trebaju odobriti i oba parlamentarna doma.

Prema tekstu novog zakona žene koje bi u javnosti nosile burku, ogrtač koji potpuno prekriva tijelo i lice, morale bi platiti 400 eura kazne.

Pročitajte i ovo Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde

Ministar unutarnjih poslova Roland Plasterk rekao je da taj zakon ne ograničava vjerske slobode u Nizozemskoj. Objasnio je da u "školama treba stvoriti uvjete tako da se ljudi mogu gledati licem u lice".

Uhićen pijani diplomat: Katarskoj princezi strgnuo veo s lica

Oporbeni političari osudili su zakon koji je donijela vladajuća koalicija, a čine je Narodna stranka za slobodu (VVD) i njezin partner Laburisti.

Oko 150 žena u Nizozemskoj nosi burku, prema procjeni nizozemske vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene