Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tražila je dopuštenje da stavi cjedilo na glavu. Ipak, policija provjerava je li prekršila neko pravilo.


Djevojka iz Oklahome na fotografiji za vozačku dozvolu na glavi ima cjedilo. Shawna Hammond objasnila je da je cjedilo stavila na glavu zbog svojih vjerskih uvjerenja.

Vezani članci Osvoji vozački Prilika za nevozače! Saznajte kako do besplatnog vozačkog Vozačka dozvola (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Želite li besplatnu autoškolu? Sve što trebate je odgovoriti na jedno pitanje...

Ona je, kaže, pastafarijanac, a cjedilo je, tvrdi, simbol njezine vjerske slobode.

Njezina fotografija potaknula je policiju na temeljitu provjeru krše li se njome neka pravila, a djevojka tvrdi da je tražila dopuštenje.

SKANDAL U ŽUPANJI: Krivotvorio vozačku, pa radio kao vozač gradskog autobusa!

'Pitala sam smijem li nositi vjersko pokrivalo za glavu i rekao mi je da smijem. Jedino nije smjelo imati logotip ili bilo kakvu vrstu natpisa. Rekla sam mu da ga nema, otišla do auta i uzela moje cjedilo', prepričala je razgovor sa službenikom.

Inače, pastafarijanstvo je religija u kojoj nema strogih pravila i propisa, rituala, molitivi ni ostalih gluposti, kako su opisali na svojim stranicama. Za osnivanje crkve 2005. godine zaslužni su ateisti kojima je osnivanje nove crkve bilo oblik protesta protiv poučavanja kreacionizma u školama. Zaštitni znak im je cjedilo za špagete, a štuju Leteće Špagetno Čudovište. Mediji ih doživljavaju kao parodiju

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook