Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac kojem su liječnici greškom odstranili zdrav testis dobio je 180 tisuća eura odštete, objavio je dnevnik Arena di Verona.


U članku se navodi kako je prije šest godina tad 27-godišnjem muškarcu dijagnosticiran tumor na lijevom testisu te je odlučeno da ga se operativno ukloni u jednoj bolnici u Veroni. No, kirurg koji ga je operirao odstranio je greškom desni, zdravi, testis.

Vezani članci Kosilica, ilustracija Supružnici ukrali kosilicu, muž je imao kreativno objašnjenje: "Partizani su me tukli na Golom otoku..." Tomislav Horvatinčić (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Horvatinčić ni nakon godinu dana neće u zatvor, sad je kriva koronakriza i stanje u njemačkom zdravstvu

Nakon otkrića pogreške, jedan drugi kirurg odstranio je i bolesni testis, ali je za onaj zdravi već bilo prekasno, navodi dnevnik.

Sud je prihvatio stajalište kako je mladiću učinjena šteta i presudio da bolnica i kirurg moraju platiti 180 tisuća eura odštete, što je ipak bitno manje od odštete od 1,191 milijun eura, koju su tražili oštećenikovi branitelji, ali im je sud taj zahtjev odbio. (Hina)