Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac kojem su liječnici greškom odstranili zdrav testis dobio je 180 tisuća eura odštete, objavio je dnevnik Arena di Verona.


U članku se navodi kako je prije šest godina tad 27-godišnjem muškarcu dijagnosticiran tumor na lijevom testisu te je odlučeno da ga se operativno ukloni u jednoj bolnici u Veroni. No, kirurg koji ga je operirao odstranio je greškom desni, zdravi, testis.

Vezani članci Boro Nogalo Boro Nogalo nezakonito je smijenjen s dužnosti ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, potvrdio i Županijski sud: ''Ovo je moja velika ljudska, moralna satisfakcija'' Dvorac u kojoj je bio logor Kerestinec "Spajali su me na struju, tukli, silovali...": Država ženi koju su mjesecima zlostavljali hrvatski vojnici mora platiti samo 50.000 kuna

Nakon otkrića pogreške, jedan drugi kirurg odstranio je i bolesni testis, ali je za onaj zdravi već bilo prekasno, navodi dnevnik.

Sud je prihvatio stajalište kako je mladiću učinjena šteta i presudio da bolnica i kirurg moraju platiti 180 tisuća eura odštete, što je ipak bitno manje od odštete od 1,191 milijun eura, koju su tražili oštećenikovi branitelji, ali im je sud taj zahtjev odbio. (Hina)