Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odstranili mu oba

Za testis dobio 180 tisuća eura odštete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac kojem su liječnici greškom odstranili zdrav testis dobio je 180 tisuća eura odštete, objavio je dnevnik Arena di Verona.

U članku se navodi kako je prije šest godina tad 27-godišnjem muškarcu dijagnosticiran tumor na lijevom testisu te je odlučeno da ga se operativno ukloni u jednoj bolnici u Veroni. No, kirurg koji ga je operirao odstranio je greškom desni, zdravi, testis.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Yvette Greenway-Mansfield 1,1 milijun eura Dobila rekordnu odštetu zbog komplikacija nakon operacije vagine: "Doživotno će trebati njegu"

Nakon otkrića pogreške, jedan drugi kirurg odstranio je i bolesni testis, ali je za onaj zdravi već bilo prekasno, navodi dnevnik.

Sud je prihvatio stajalište kako je mladiću učinjena šteta i presudio da bolnica i kirurg moraju platiti 180 tisuća eura odštete, što je ipak bitno manje od odštete od 1,191 milijun eura, koju su tražili oštećenikovi branitelji, ali im je sud taj zahtjev odbio. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene