Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački tjednik Der Spiegel izvijestio je da je broj slučajeva seksualnog zlostavljanja od strane svećenstva i laika u Njemačkoj katoličkoj crkvi mnogo viši no što se do sada smatralo.


Prema ispitivanju koje je proveo tjednik, u kojem je sudjelovalo 27 katoličkih župa u Njemačkoj, više do 94 pripadnika svećenstva i laika osumnjičeno je od 1995. za zlostavljanja ali ih je zbog zastare samo 30 sudski procesuirano. Trenutno je za seksualno zlostavljanje optuženo desetero zaposlenika crkve.

Njemačka je posljednjih tjedna šokirana nizom slučajeva seksualnog zlostavljanja od katoličkih svećenika. Više od 20 bivših studenata prestižne škole Canisius Kolleg prijavilo je da su ih nekadašnji učitelji zlostavljali, a još nekoliko je prijavilo slučajeva u njemačkim gradovima gdje su predavali svećenici. (Hina)                      

Vezani članci Kanada: Pronađeni ostaci 215 domorodačke djece - 2 Stravično otkriće u bivšoj školi: Pronađeni ostaci 215 zlostavljane djece, zvjerski mučeno njih 150.000 Mate Uzinić Nadbiskup Uzinić zamolio oproštenje od homoseksualnih osoba: "Žao mi je što ima onih koji misle da služe Kristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem"