Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dvije osobe umrle

WHO: Četiri nova slučaja infekcije slične SARS-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi virus iz iste obitelji kao SARS otkriven u rujnu kad je izazvao i globalnu uzbunu, sad je ubio dvije osobe u Saudijskoj Arabiji i Kataru pa je ukupan broj inficiranih narastao na šest, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Agencija Ujedinjenih naroda za zdravstvo izdala je krajem rujna globalno upozorenje u kojem stoji da je virusom koji prije nije napadao čovjeka inficiran 49-godišnjak u Kataru. On je prije toga bio u Saudijskoj Arabiji, a ondje je još jedan muškarac umro od istog virusa.

Pročitajte i ovo Stigla gripa - 1 Uranila ove godine Zbog nje su već sada pune ambulante, a liječnici upozoravaju: "Nemojte je podcijeniti" Slika nije dostupna Pacijent zarazio bolničarku WHO potvrdio prvu zarazu koronavirusom s čovjeka na čovjeka

>> SZO: Opasni virus se među ljudima ne širi brzo

U petak je WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) objavila da su zabilježena još četiri slučaja te da je jedan od novih pacijenata umro. "Novi su slučajevi identificirani u sklopu pojačanog nadzora u Saudijskoj Arabiji (tri zaraze, jedan smrtni slučaj) i u Kataru (jedan slučaj)", objavio je WHO.

Novi virus poznat je i kao koronavirus i dijeli neke simptome sa SARS-om, teškim akutnim respiratornim sindromom koji se pojavio u Kini 2002. i ubio svakog desetog od osam tisuća zaraženih diljem svijeta. Potvrđeni su simptomi vrućica, kašalj i teškoće u disanju. Zaraza koronavirusom, kao i druge respiratorne infekcije pa i gripa, kapljična je zaraza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene