Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jimmy Carter

'Washington možda umiješan u puč protiv Chaveza 2002.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD je znao za pokušaj puča kojim je trebao biti svrgnut venezuelanski čelnik Hugo Chavez 2002. i u njemu je možda i sudjelovao, smatra nekadašnji američki predsjednik Jimmy Carter u razgovoru za kolumbijski dnevnik objavljenom u nedjelju.

'Mislim da nema sumnje da je 2002. SAD u najmanju ruku znao ili mogao biti izravno umiješan u državni udar', kaže Carter u dnevniku El Tiempo. Chavezovi 'prigovori SAD-u stoga su legitimni', dodaje nekadašnji demokratski čelnik, dobitnik Nobelove nagrade za mir 2002. Venezuelanskog predsjednika svrgnula je civilno-vojna hunta na 48 sati u travnju 2002., prije nego se vratio na vlast. U to je doba američki predsjednik George W. Bush negirao umiješanost svoje zemlje u taj neuspio puč i pozvao Chaveza da iz njega 'izvuče pouku'. (Hina)

Pročitajte i ovo Venezuela želi teritorij Gvajane - 5 Zveckanje oružjem Moguć rat, a Rusija i SAD već odabrali strane: "Nikada se nećemo pokoriti imperiju" Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene