Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SAD je znao za pokušaj puča kojim je trebao biti svrgnut venezuelanski čelnik Hugo Chavez 2002. i u njemu je možda i sudjelovao, smatra nekadašnji američki predsjednik Jimmy Carter u razgovoru za kolumbijski dnevnik objavljenom u nedjelju.


'Mislim da nema sumnje da je 2002. SAD u najmanju ruku znao ili mogao biti izravno umiješan u državni udar', kaže Carter u dnevniku El Tiempo. Chavezovi 'prigovori SAD-u stoga su legitimni', dodaje nekadašnji demokratski čelnik, dobitnik Nobelove nagrade za mir 2002. Venezuelanskog predsjednika svrgnula je civilno-vojna hunta na 48 sati u travnju 2002., prije nego se vratio na vlast. U to je doba američki predsjednik George W. Bush negirao umiješanost svoje zemlje u taj neuspio puč i pozvao Chaveza da iz njega 'izvuče pouku'. (Hina)

Vezani članci Sukobila se policija i prosvjednici u Mjanmaru - 4 Eskalacija kaosa u Mjanmaru: Policija pucala na muškarca, a ubila njegovu sedmogodišnju kćer Slika nije dostupna Chavez u Rusiji zbog energetike, rudarstva i ulaganja