Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajina negira

Wagner zauzeo Bahmut? Prigožin mahao ruskom zastavom s posvetom ubijenom blogeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jevgenij Prigožin na Telegramu se pohvalio da su vagnerovci preuzeli "zakonitu" kontrolu nad gradskom vijećnicom u istočnom ukrajinskom gradu Bahmutu. Kijev tvrdi da njihove snage još uvijek drže grad.

Ruska paravojna skupina Wagner preuzela je, kako oni tvrde, zakonitu kontrolu nad gradom Bahmutom nakon mjeseci žestokih borbi.

Šef te organizacije Jevgenij Prigožin rekao je da su njegovi borci zauzeli gradsku vijećnicu te je objavio video na Telegramu na kojem se vidi kako drži rusku zastavu, za koju je rekao da će ju njegove snage postaviti na gradsku vijećnicu.

Pročitajte i ovo Napad u St. Peterburgu Napad u Sankt-Peterburgu VIDEO Ubojita primopredaja: Pogledajte trenutak u kojem ruski bloger prima bombu

"Bahmut je osvojen zakonito. Neprijatelj je koncentriran u zapadnoj regiji", rekao je Prigožin i dodao kako je istaknuta ruska zastava s natpisom "za dobro sjećanje na Vladlena Tatarskog", ruskog vojnog blogera koji je u nedjelju ubijen u kafiću koji je navodno pripadao Prigožinu.

 

 

Pročitajte i ovo Očevid nakon eksplozije 16 osoba je ranjeno VIDEO Poznati ruski vojni bloger poginuo u eksploziji u Sankt Peterburgu

Nakon što je video objavljen, ukrajinski vojni čelnici rekli su da su neprijateljske trupe pokušale preuzeti kontrolu nad gradom, ali su njihove snage odbile više od 20 neprijateljskih napada.

Ukrajina tvrdi da njihove snage još uvijek drže Bahmut, a Volodimir Zelenski rekao je da je na liniji bojišnice bilo "posebno vruće".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene