Obavijesti Video Pretražite Navigacija
antiratni crteži

Još jedan dokaz da je Putinu okrenuo leđa: Iznenađujući potez osnivača Wagnera

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin Foto: Afp
Jevgenij Prigožin, osnivač ruske plaćeničke skupine Wagner, pozvao je da se preispita odluka o kažnjavanju oca 13-godišnje kćeri koja je nacrtala antiratne crteže.

Jevgenij Prigožin, financijer i osnivač ruske plaćeničke skupine Wagner, napisao je da bi se trebala preispitati dvogodišnja kazna koja je izrečena Alekseju Moskaljovu, ocu 13-godišnje djevojčice Maše koja je u školi u Rusiji nacrtala antiratne crteže.

Prigožin je u pitanje doveo pravnu osnovu na kojoj je kazna izrečena te predložio da se odvjetnici vezani uz Wagner pridruže obrani Moskaljova, izvijestio je Institut za proučavanje rata, a prenio Sky News.

Pročitajte i ovo Antiratni crtež ruske djevojčice Maše Sve zbog crteža Pobjegao iz kućnog pritvora: Nestao otac djevojčice koja se usprotivila ruskoj agresiji

Pročitajte i ovo Antiratni crtež ruske djevojčice Maše Kakva brutalnost Ruski sud želi ocu oduzeti kćer, ne smiju komunicirati. A sve zbog jednog crteža

Institut je istaknuo da bi ovo mogao biti oportunistički potez Prigožina kojim pokušava privući više simpatizera u Rusiji.

"Prigožinova reakcija na kaznu posebno je ironična ako se u obzir uzme da je on bio jedan od prvih i najglasnijih pobornika zakona kojim bi se kažnjavala 'diskreditacija' ruskih snaga. Zbog toga je vjerojatno da on ovu situaciju koristi radi svoje reputacije i dizanja ugleda Wagnera", napisali su iz Instituta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene