Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin Foto: Afp

Jevgenij Prigožin, osnivač ruske plaćeničke skupine Wagner, pozvao je da se preispita odluka o kažnjavanju oca 13-godišnje kćeri koja je nacrtala antiratne crteže.


Jevgenij Prigožin, financijer i osnivač ruske plaćeničke skupine Wagner, napisao je da bi se trebala preispitati dvogodišnja kazna koja je izrečena Alekseju Moskaljovu, ocu 13-godišnje djevojčice Maše koja je u školi u Rusiji nacrtala antiratne crteže.

Prigožin je u pitanje doveo pravnu osnovu na kojoj je kazna izrečena te predložio da se odvjetnici vezani uz Wagner pridruže obrani Moskaljova, izvijestio je Institut za proučavanje rata, a prenio Sky News.

Antiratni crtež ruske djevojčice Maše Pobjegao iz kućnog pritvora: Nestao otac djevojčice koja se usprotivila ruskoj agresiji

Antiratni crtež ruske djevojčice Maše Ruski sud želi ocu oduzeti kćer, ne smiju komunicirati. A sve zbog jednog crteža

Institut je istaknuo da bi ovo mogao biti oportunistički potez Prigožina kojim pokušava privući više simpatizera u Rusiji.

"Prigožinova reakcija na kaznu posebno je ironična ako se u obzir uzme da je on bio jedan od prvih i najglasnijih pobornika zakona kojim bi se kažnjavala 'diskreditacija' ruskih snaga. Zbog toga je vjerojatno da on ovu situaciju koristi radi svoje reputacije i dizanja ugleda Wagnera", napisali su iz Instituta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju