Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srpski premijer o predsjedniku

Vučić: "Spreman sam na suradnju s Nikolićem što god on napravio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u petak da je uvijek spreman surađivati sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem "što god on i bilo kada napravio" .

“Od mene ćete uvijek čuti pristojne riječi o predsjedniku Republike. Šta god radio, uvek sam spreman za suradnju sa njim, i prije i nakon izbora”, poručio je Vučić na zajedničkoj press konferenciji sa austrijskim kancelarom Christianom Kernom.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Na upite o navodnom Nikolićevu pismu kojim je od njega zatražio čelna mesta u SNS-u i srbijanskoj vladi, Vučić je kazao kako se ne želi baviti tračevima, poluistinama i neistinama o onome što nisu državna, već stranačka pitanja i problemi.

On je dodao da je pred strankom koju vodi težak zadatak, navodeći da mu se čini kao da se “cijeli svijet sručio” na njihovu glavu i kao da je svima važno da SNS izgubi na izborima.

Tijekom poslijepodneva trebala bi se održati sjednica Središnjeg odbora SNS, na kojoj će vjerovatno biti prihvaćeni prijedlog čelništva SNS-a da Vučić bude kandidat te stranke na predsjedničkim izborima krajem travnja.

Obraćajući se gostu iz Austrije Vučić je najavio da neće još dugo biti na premijerskoj dužnosti i istaknuo da je "prijatelju Christianu" predao jedan "papir" o Zapadnom Balkanu, koji sadrži smjernice za "one koji će ga uskoro zamijeniti".

Srbijanski premijer naveo je da je cilj stvaranje slobodnog tržišta i carinske unije u regiji, što je ideja koja, po njegovim riječima, treba "približiti naša područja" i olakšati protok robe.
Vučić je rekao i da se o sadržaju tog teksta konzultirao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i albanskim premijerom Edijem Ramom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene