Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u petak da je uvijek spreman surađivati sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem "što god on i bilo kada napravio" .


“Od mene ćete uvijek čuti pristojne riječi o predsjedniku Republike. Šta god radio, uvek sam spreman za suradnju sa njim, i prije i nakon izbora”, poručio je Vučić na zajedničkoj press konferenciji sa austrijskim kancelarom Christianom Kernom.

Vezani članci Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na otvarnju dionice autoceste od Surčina do Obrenovca Vučić se neće kandidirati za predsjednika SNS-a: "Hoću da novi budu čisti ljudi u koje narod može imati povjerenja" Aleksandar Vučić u novogodišnjem spotu Spot s Vučićem nasmijao sve, on i sam priznao: "Ispao sam kao neko tupavo glumatalo"

Na upite o navodnom Nikolićevu pismu kojim je od njega zatražio čelna mesta u SNS-u i srbijanskoj vladi, Vučić je kazao kako se ne želi baviti tračevima, poluistinama i neistinama o onome što nisu državna, već stranačka pitanja i problemi.

On je dodao da je pred strankom koju vodi težak zadatak, navodeći da mu se čini kao da se “cijeli svijet sručio” na njihovu glavu i kao da je svima važno da SNS izgubi na izborima.

Tijekom poslijepodneva trebala bi se održati sjednica Središnjeg odbora SNS, na kojoj će vjerovatno biti prihvaćeni prijedlog čelništva SNS-a da Vučić bude kandidat te stranke na predsjedničkim izborima krajem travnja.

Obraćajući se gostu iz Austrije Vučić je najavio da neće još dugo biti na premijerskoj dužnosti i istaknuo da je "prijatelju Christianu" predao jedan "papir" o Zapadnom Balkanu, koji sadrži smjernice za "one koji će ga uskoro zamijeniti".

Srbijanski premijer naveo je da je cilj stvaranje slobodnog tržišta i carinske unije u regiji, što je ideja koja, po njegovim riječima, treba "približiti naša područja" i olakšati protok robe.
Vučić je rekao i da se o sadržaju tog teksta konzultirao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i albanskim premijerom Edijem Ramom. (Hina)