Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzni političar

Vučić odstupa s čela SNS-a: Odabrao je kandidata koji bi ga trebao zamijeniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije i čelnik SNS-a Aleksandar Vučić više neće biti vođa stranke. Na funkciju je predložio aktualnog ministra obrane Miloša Vučevića.

Prije nego što je odabran za novu funkciju Miloš Vučević bio je gradonačlenik Novog Sada u tri mandata, a prije toga - predsednik novosadskih naprednjaka.

Jedan od razloga što mu je 2016. godine izmakla ministarska fotelja, bio je čuveni Novi Sad na vodi. Radi se planu gradnje kopije Beograda na vodi zbog čega bi korito Dunava trebalo biti prekrojeno, a uništio bi se i posljednji zeleni pojas uz rijeku. Vučevića se optužuje da je tijekom tri mandata omogućio urbanističko nasilje nad građanima i višemilijunski profit firmama i investitorima bliskim SNS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Mora da je gadno" Skandalozna izjava čelnika iz Srbije: "Nikad neću razumjeti one koji idu u Hrvatsku na more". Stigao i odgovor iz Istre

Odlukom da se Ani Brnabić dodeli još jedan premijerski mandat, Vučević je ostao bez mogućnosti da se ostvari na toj funkciji. Barem do 2024. godine. Pretpostavlja se da bi je Vučević mogao nasllijediti. 

Kako je i prilikom formiranja vlade pisao portal Nova.rs, Vučević je već tada razmatran za predsjednika naprednjaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Povjerljivi spisi u Pentagonu Srbija se oglasila o tajnim dokumentima i slanju oružja u Ukrajinu: "Nekome je cilj da nas uvuče u taj sukob"

"Miloš Vučević je netko tko se u potpunosti uklapa u profil osobe koja treba naslijediti Vučića na mjestu predsednika. Vučić je skrenuo pažnju nakon Predsjedništva, kad je govorio o njemu i Ani Brnabić, da ne može netko dobiti sve, a netko ništa", rekao je tada izvor iz vladajuće partije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene