Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"DOGOVORENA KAMPANJA"

Vučić: ''Hrvatski mediji imaju politički nalog za napad na mene. Razlog je rast Srbije''

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su svi mediji u Hrvatskoj krenuli u dogovorenu kampanju, koja je formalno naslovljena na njega, ali je zapravo u suštini, kako kaže, protiv Srbije, srpskih interesa i bilo čega u Srbiji.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je naveo da su hrvatski mediji protiv Srbije i da je razlog za to napredak Srbije. Poručio je da ne želi i da ne bi trebali odgovarati na isti način, već da Srbija nastavlja sa svojim poslom - jačanjem i razvojem Srbije.

''Ako pogledate, poslušate ili pročitate što govore, tu ne postoji povod za bilo što. Stigao je nalog, a kada dobijete politički nalog, onda to morate raditi. Oni su (mediji u Hrvatskoj) apsolutno ujedinjeni. Mislio sam da je to zemlja u EU, da ima drugačijih stavova, ali su u odnosu prema Srbiji uvijek jedinstveni i uvijek stopostotno protiv'', rekao je Vučić novinarima u Kraljevu, prenosi Blic.rs.

Dodao je da će oni uvijek reći da to nije upereno protiv Srbije, već protiv njega, ali da se uvidom u sadržaj svih naslova, jasno vidi da su to napadi na Srbiju.

''Koliko god oni govorili o našoj agresiji, agresivnosti, koje nigdje nema. Ne mogu je vidjeti. Nisu ni u Crnoj Gori, pa su izmišljali. Nisam otišao u Crnu Goru. Nismo se miješali. Ali, dežurni krivac mora biti Srbija, a ja sam samo predstavnik'', rekao je Vučić.

Odgovorio je i na komentare o brisanju 10. travnja kao mogućeg dana održavanja izbora jer je to dan stvaranja NDH. Kazao je kako ne bi bilo logično da izbori budu 10. travnja, jer je to dan stvaranja ustaške države pod čijom je zastavom stradalo najviše Srba.

''Zanimljivo da se oni ne stide 10. travnja, već se ponose. Dok sam predsjednik, ništa važno neće se događati 10. travnja u Srbiji. Ne možemo ga izbrisati iz kalendara niti iz sjećanja, jer je u NDH najveći broj Srba stradao'', istaknuo je Vučić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik o generalima Milanović izazvao žestoku Komšićevu reakciju: ''Trebao bi se prestati dodvoravati Dodikovoj i beogradskoj politici"

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić PROSLAVU SMATRAJU NEPRIHVATLJIVOM Srbija obilježava Dan sjećanja na sve Srbe stradale u Oluji: "Ubijeno je nekoliko tisuća Srba, a nekoliko stotina tisuća ih je protjerano"

Dodao je da je ponosan što će Srbija graditi Memorijalni centar u Donjoj Gradini i što se snimaju filmovi o Jasenovcu.

''Čime smo uvrijedili Hrvate? Što sam rekao za njih, što smo napravili? Je l' vas vrijeđaju činjenice o Jasenovcu, ili što Srbija raste brže od ostalih?'', upitao se Vučić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene