Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao u Stockholm

Obama: Svijet ne može šutjeti pred barbarstvom u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama doputovao je u Švedsku, gdje je u društvu premijera Reinfeldta na konferenciji za novinare govorio i o mogućem napadu na Siriju.

Američki predsjednik Barack Obama doputovao je u srijedu u Stockholm, prvu etapu trodnevnog puta po Europi gdje će pokušati dobiti više međunarodne podrške za svoju politiku spram Sirije.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Kini Okupljaju se suparničke skupine, cilj je palestinsko jedinstvo: "Podržavamo sve frakcije u postizanju pomirenja" Slika nije dostupna Traže rješenje PUTIN I OBAMA IZA ZATVORENIH VRATA Razgovarali o Siriji i Ukrajini

Obamu je dočekao američki veleposlanik u Švedskoj Mark Brzezinski te članovi vlade među kojima šef diplomacije Carl Bildt i pomoćnik premijera Jan Bjoerklund.

Konvoj je napustio zračnu luku Stockholm Arlanda, nekoliko minuta nakon dolaska američkog predsjednika, prema glavnom gradu Švedske gdje će se Barack Obama susresti sa švedskim premijerom Fredrikom Reinfeldtom s kojim je nakon razgovora održao tiskovnu konferenciju.

Na konferenciji je, između ostalog, izjavio da međunarodna zajednica ne bi trebala šutjeti pred barbarstvom koje se odvija u Siriji.

'Premijer i ja slažemo se oko činjenice da pred ovakvim barbarstvom međunarodna zajednica ne može šutjeti', rekao je Obama u Stockholmu, napominjući kako u ovom slučaju nije samo u pitanju njegov osobni kredibilitet, već i kredibilitet cijele međunarodne zajednice.

>> Rusija prema Siriji šalje raketnu krstaricu

Nakon tiskovne konferencije, Obama je odao počast Raoulu Wallenbergu, švedskom diplomatu koji je spasio desetke tisuća mađarskih Židova 1944. i 1945.

Na poziv šefa švedske vlade, Obama će večerati s finskim predsjednikom Saulijem Niinistoem i premijerima Norveške Jensom Stoltenbergom, Danske Helle Thorning-Schmidt i Islanda Sigmundurom Davidom Gunnlaugssonom.

U četvrtak ujutro bi se trebao susresti s kraljevskim parom prije leta za Sankt Peterburg i summita G20 gdje će n marginama skupa razgovarati s francuskim i kineskim kolegama Francoisom Hollandeom i Xiom Jinpingom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene