Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Očekuje li nas nastavak sunčanog vremena ili se zima polako vraća? Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedan

Aktualno Galerija +0 Ilustracija Galerija 1/1 >>
Nakon prolaska oslabljenog frontalnog poremećaja s malo kiše i vjetra, sutra se očekuje stabilizacija atmosfere u Hrvatskoj uz jačanje anticiklone, donoseći većinom sunčano vrijeme, s blagim vjetrom na kopnu i umjereno vjetrovito na moru.

Preko nas se upravo sad brzo premješta oslabljeni frontalni poremećaj, odnoseći malo kiše i vjetra, no već će se sutra atmosfera ponovno stabilizirati, tlak zraka rasti. Ponovno će ojačati anticiklona sa zapada Europe, i ona nam donosi nastavak većinom sunčanog vremena.

Tako će ujutro biti djelomice do pretežno sunčano, uglavnom uz malu do umjerenu naoblaku. Nešto oblačnije bit će samo u Gorskom kotaru, Lici i Kordunu, pa tamo još može pasti koja kap kiše u jutarnjim satima.

Pročitajte i ovo Joe Biden - 1 Kreće odmazda Eskalacija sukoba: Biden odobrio planove za napade na iranske ciljeve

Na obali će biti vjetrovito. Već će sad uskoro zapuhati bura koja će u noći jačati na umjerenu do jaku, a sutra ujutro, pod Velebitom i olujnu. Mogući su udari do 90 kilometara na sat, pa je na snazi žuto upozorenje meteoalarma.

I u Slavoniji će biti pomalo vjetrovito sutra ujutro. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura, na kopnu oko nule, a na obali oko 7 stupnjeva, no uz buru na moru i sjeverozapadnjak u Slavoniji, činiti će se hladnije.

Pročitajte i ovo U Omišu putuju brodicama Cetinom - 3 Mora vratiti novac Smanjena kazna za zloporabu ovlasti HDZ-ovu bivšem gradonačelniku: Bio je i ravnatelj Doma za starije u kojem je 18 korisnika umrlo od COVID-a

Poslijepodne ćemo u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj imati obilje sunca, uz malu do umjerenu naoblaku. Zapuhat će slab jugozapadni vjetar, a temperatura će rasti do vrijednosti između 8 i 10 stupnjeva.

Moguća kiša

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Kasno navečer lokalno može pasti malo kiše, osobito u Podravini i Baranji. Nakon pomalo vjetrovitog jutra, popodne će biti mirnije, sjeverozapadni vjetar će postupno slabjeti, pa će biti i ugodnije uz 7 do 9 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

U Gorskom kotaru i Lici sunčano uz umjerenu naoblaku, a u Istri i na Kvarneru pretežno vedro, ali pomalo vjetrovito – bura će slabjeti, no i dalje će puhati umjereno, pod Velebitom i jako. Temperatura, na obali 13, 14, a u gorju maaalo hladnije nego danas, od 6 do 8.

U Dalmaciji sutra poslijepodne pretežno vedro, rijetko uz malo oblaka. I dalje će puhati bura, uglavnom umjerena, samo povremeno i jaka, no u svakom slučaju, bit će slabija nego ujutro i nastavit će slabjeti tijekom dana. Maksimalna temperatura između 13 i 15, no činit će se malo hladnije zbog bure.

Sunčan vikend

Za vikend će u unutrašnjosti biti većinom sunčano, uz hladna jutra i ugodna poslijepodneva. Ujutro će temperatura biti malo ispod nule, a danju će rasti iznad 10 stupnjeva. U nedjelju je izgledna maglu koja se lokalno može zadržati tijekom prijepodneva, osobito na zapadu. Početkom idućeg tjedna ide zatopljenje. Temperatura će rasti do 15-ak stupnjeva.

Na obali će za vikend biti sunčano. S time da je u nedjelju lokalno moguća magla, osobito na sjeveru, oko Istre. Zatim, početkom idućeg tjedna, u Dalmaciji većinom vedro, a na sjeveru još veća vjerojatnost za niske oblake, sumaglicu i maglu. Vjetar slab, osim u subotu, tad će puhati umjeren sjeverozapadni. Temperatura od 6, 7 ujutro do 14, 15 poslijepodne.

Pročitajte i ovo Ilustracija vojnika s tetovažom Rezultati ankete Treba li dopustiti tetoviranje u vojsci? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Dakle, vikend će nam biti sunčan u cijeloj zemlji, povoljan za provesti vani! Lokalno će biti magle, osobito u nedjelju kad je ona moguća i na moru. Jutra će biti pomalo hladna, a dani ugodniji, topliji, iznad 10 stupnjeva, sa slabijim vjetrom nego sutra. Sutra će biti pomalo vjetrovito.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene