Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora vratiti novac

Smanjena kazna za zloporabu ovlasti HDZ-ovu bivšem gradonačelniku: Bio je i ravnatelj Doma za starije u kojem je 18 korisnika umrlo od COVID-a

U Omišu putuju brodicama Cetinom - 3
U Omišu putuju brodicama Cetinom - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Ivan Škaričić, bivši HDZ-ov gradonačelnik Omiša, osuđen je zbog zloporabe ovlasti i gradu mora vratiti 10 i pol tisuća eura. Nakon što je svojedobno izgubio izbore, dodijeljeno mu je mjesto ravnatelja Doma za starije osobe u kojem se proširio koronavirus zbog čega je umrlo 18 korisnika.

Bivši HDZ-ov gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić opet je proglašen krivim zbog zlouporabe ovlasti. Izrečena mu je uvjetna kazna od šest mjeseci, ali uz rok kušnje od godinu dana.

Prvotno je 2018. godine osuđen na godinu dana zatvora s uvjetnom od dvije godine, no ovaj put sud se odlučio za manje strogu kaznu, izabravši osnovni oblik kaznenog djela umjesto kvalificiranog koji je bio naveden u optužnici USKOK-a, izvijestio je Dalmatinski portal.

Pročitajte i ovo Nesreća na skijanju Ozlijeđena je VIDEO Strašan pad djevojke na skijanju: Ispala iz žičare pred okupljenim skijašima, svi vikali da zaustave vučnicu

Škaričić je naručio dva istraživanja javnog mnijenja uoči lokalnih izbora 2009. i 2013. godine. Ugovori su sklopljeni s tvrtkom koja nije bila registrirana za takve aktivnosti, a rezultati anketa nikada nisu bili zabilježeni niti arhivirani u Gradu Omišu.

Škaričić je naredio plaćanje za usluge koje su pružene, a iznos od oko 80 tisuća kuna ili 10 i pol tisuća eura mora platiti Gradu Omišu u roku od 15 dana od konačnosti presude.

Pročitajte i ovo Snimka uništenja ruskog broda dronovima Napad pored Krima VIDEO Objavljena snimka snažnog ukrajinskog udarca Putinu: Brodu od 65 milijuna eura nije bilo spasa

Sutkinja Višnja Strinić zaključila je da je Škaričić djelovao izvan svojih ovlasti te da nije bio ovlašten za sklapanje takvog posla, koji nije bio poznat Poglavarstvu.

Nakon što je izgubio izbore za gradonačelnika, Škaričić je imenovan za ravnatelja Doma za starije osobe u kojem je od koronavirusa umrlo 18-ero ljudi. I u tom slučaju protiv njega se vodi postupak zbog sumnje ​da je uslijed propusta troje okrivljenika, 15 djelatnika doma i 59 korisnika doma bilo zaraženo koronavirusom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene