Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žene u crvenom

Važno upozorenje o prevenciji: "Svaka peta žena oboli od toga, a 90 posto slučajeva može se spriječiti"

Aktualno Galerija Manifestacija Manifestacija Foto: DNEVNIK.hr Manifestacija Manifestacija Foto: DNEVNIK.hr Manifestacija Manifestacija Foto: DNEVNIK.hr Manifestacija Manifestacija Foto: DNEVNIK.hr +0 Manifestacija Galerija 1/5 >>
U Osijeku je održana manifestacija "Žene u crvenom". Učenici Medicinske škole mjerili su krvni tlak i šećer, a članovi Udruge CEREBRO savjetovali su građane o prevenciji moždanog udara.

Žene u crvenom podsjetile su da je lani u Hrvatskoj incidencija moždanog udara bila između 11 i 12 tisuća od čega je njih 3 i pol tisuće preminulo.

Pročitajte i ovo Snimka uništenja ruskog broda dronovima Napad pored Krima VIDEO Objavljena snimka snažnog ukrajinskog udarca Putinu: Brodu od 65 milijuna eura nije bilo spasa

"Svaka peta žena oboli od moždanog udara, a svaka treća umre od posljedica moždanog udara. Više od 90 posto moždanih udara se mogu spriječiti, a prognoze za budućih 30 godina su takve da ako se ne pozabavimo prevencijom i ne ukažemo na sve ove situacije neće biti bolje", poručila je dr. Ružica Palić Kramarić, predsjednica Udruge CEREBRO, specijalist neurolog i subspecijalist za cerebrovaskularne bolesti KBC-a Osijek.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene