Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom rekordnih oborina za Ameriku koje su pale 16. listopada ove godine poplavljeno je područje grada Leander u Teksasu.


Vozač autobusa pokušao je voziti dijelom poplavljenih cesta na kojima je voda bila relativno niska iako su ceste već bile zatvorene. Nažalost, precijenio je svoje mogućnosti i zaustavila ga je vodena bujica, a kamera na prednjem dijelu vozila prikazala je što se dalje događalo. 

Vezani članci Očevid, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Pucnjava u trgovačkom centru na Floridi, specijalna policija pretražuje lokaciju Dijete u kolicima, ilustracija (Foto: Getty) Strava u Teksasu: Zdravog sina natjerala na 13 nepotrebnih operacija, vozila ga u invalidskim kolicima, hranila na kateter...

Policijska uprava grada Leander objavila je videosnimku na svojem Facebooku kako bi upozorila na opasnosti koje prate vožnju cestama na poplavljenom području.

Kako su napisali u opisu objavljenog videa, čak i bujice do pola metra visine mogu podignuti vozilo poput autobusa dovoljno visoko da vozač izgubi kontrolu nad kotačima. Uzgon podiže vozilo koje nadalje kontrolira bujica blata i vode.

Policija upozorava da se u slučaju poplava vozači okrenu i vrate putem kojim su stigli te tako sebi i putnicima u vozilima spase život.