Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset policijskih patrola

Filmska potjera duga 250 kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset policijskih patrola ganjalo je srpskog razbojnika Igora M. kroz gotovo čitavu Vojvodinu, da bi se on na kraju predao kod vlastite kuće. Dva su policajca lakše, a slučajni prolaznik teže ozlijeđen.

23-godišnji Igor je izvršio razbojništvo u Novom Miloševu, a zatim je u otetom Peugeotu 607 bježao pred policijom čak 250 kilometara. Potjera je krenula u Kanjiži, odakle ga je bezuspješno jurilo nekoliko patrola. Vozeći 150 kilometara na sat, Igor je proletio kroz Vrbas, Bačko Dobro Polje i Zmajevo te krenuo prema Srbobranu. Dok su ga ganjali, patrola iz Vrbasa je sletjela u jarak kraj puta, a dva su policajca lakše povrijeđena.

Pročitajte i ovo Policijska potjera u Zagrebu Priveli su ga VIDEO Detalji dramatične potjere kroz cijeli Zagreb: Otkriveno zašto je jurio kroz crvena svjetla, ozlijedio dvojicu policajaca... Ilustracija Zagrebački bjegunac Policija u filmskoj potjeri lovila bjegunca od Opatije do Rijeke: Autom je krenuo na njih, a onda se dao u bijeg

Kolege su zatim zamijenili policajci iz Srbobrana, koji su, dok su Igora pokušali sustići, u velikoj brzini zakačili 72-godišnjeg starca. Starac je zadobio teške ozlijede i hitno je prebačen u Klinički centar Vojvodine, gdje je operiran. Potjeru su nakon toga nastavile patrole iz Beočina i Novog Sada, ali je Igor u velikoj brzini prošao bez problema kroz oba grada. Prije Beočina je čak uspio izbjeći dvije policijske blokade.

'Svjedoci su vidjeli kako Igor u otetom vozili maše pištoljem, a nakon što je prošao dvije blokade kod Beočina, pozvao je 92 i rekao da je s njim još jedna djevojka za koju je prijetio da će je ubiti. Nju, međutim, nitko od očevidaca nije vidio, ali smo morali biti oprezni. Od Batočine do Šida Igor je probio još nekoliko policijskih blokada i oko 18.30 sati je stigao u svoju kuću u Vašicama', rekao je neimenovani policijski izvor za srpski Press.

Pripadnici srpske žandarmerije su tada opkolili njegovu kuću i on se nakon kratkih pregovora predao. Istraga je pokazala da je Igor u Šidu prisilio vlasnika ukradenog vozila da ga vozi prema Novom Sadu, a zatim ga je izbacio na Fruškoj gori. Tijekom potjere je u Novom Sadu jedno vozilo pogođeno metkom. U autu su se u tom trenutku nalazili mladić i djevojka, ali nitko nije povrijeđen. Policija još istražuje tko je metak ispalio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene