Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je zatrovano

UTRKA S VREMENOM Stotine tona otrova treba ukloniti prije nego padne kiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U skladištu koje je esplodiralo nalazilo se 100 tona natrijevog cijanida koji je potencijalno smrtonosan za ljude.

Kineske vlasti vode utrku s vremenom kako bi otrovne kemikalije prije nego što padne kiša maknuli iz lučnog grada Tianjina u kojem se u srijedu dogodilo nekoliko snažnih eksplozija. Strahuje se da su eksplozije oslobodile stotine tona otrovnih plinova koji su otišli u atmosferu, piše Independent. 

U skladištu koje je esplodiralo nalazilo se 100 tona natrijevog cijanida koji je potencijalno smrtonosan za ljude.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažne eksplozije u luci TRAGEDIJA 112 mrtvih, a od nestalih 95 osoba čak je 85 vatrogasaca Slika nije dostupna 85 mrtvih, 700 ozlijeđenih EVAKUACIJA U RADIJUSU OD 3 KM Smrtonosne kemikalije prijete stotinama tisuća ljudi

Stotine stanovnika Tianjina čiji su domovi oštećeni u eskploziji traže naknadu i da država otkupi njihove kuće.

'Kako naša djeca mogu odrasti zdrava na ovakvom mjestu', vikali su građani Tianjina.

U Tianjin je doputovao i kineski premijer Li Keqiang kako bi izrazio sućut obiteljima žrtava. Poginulih je za sada, po službenim podacima, 112. Broj nestalih popeo se na 95, većinom vatrogasaca, objavili su državni mediji, sugerirajući da bi broj žrtava mogao biti i znatno veći. U bolnici je više od 720 ljudi.



Kineski dužnosnici priznaju da otrova još ima, ali tvrde da nisu opasni za ljude koji se nalaze izvan dva kilometra široke evakuacijske zone.

TRAGEDIJA 112 mrtvih, a od nestalih 95 osoba čak je 85 vatrogasaca

Eksplozije su u srijedu kasno navečer potresle lučko skladište zapaljivih kemikalija, a uzroci eksplozija još uvijek nisu sa sigurnošću utvrđeni. U eksplozijama i požarima uništene su lučke zgrade, kontejneri i automobili. Stručnjaci za sigurnost smatraju da je gašenje požara vodom u skladištu u kojem su bile kemijske tvari, koje snažno reagiraju na kontakt s vodom, moglo uzrokovati lančane eksplozije jer se razvio eksplozivni plin.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene