Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kirurški' udar

Vojni dron usmrtio zapovjednika IS-a i 30 džihadista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visokorangirani zapovjednik Islamske Države za Afganistan i Pakistan Hafez Said ubijen je u zračnom napadu na istoku Afganistana, izvijestili su u subotu pripadnici obavještajnih službi, afganistanske vlasti i dvojica članova IS-a.

Said je po podacima afganistanske nacionalne sigurnosne službe bio vođa IS-a u "takozvanoj državi Korasan", nazvanoj po povijesnoj regiji.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna Još jedna uspješna misija Tko su ISIS-ovci u Afganistanu i zašto je Trump na njih bacio "majku svih bombi"?

Ubijen je u petak navečer s još trideset džihadista u regiji Ašin u pokrajini Nangarhar, piše obavještajna služba. Nisu objavljene pojedinosti o napadu bespilotnom letjelicom.

Ubojstvo Saida, podrijetlom Pakistanca težak je udarac za ekstremističku mrežu koja se nastoji trajno smjestiti u području između Afganistana i Pakistana.

FBI: Preko 200 Amerikanaca otišlo ili pokušalo otići u Siriju

Osobe poput Saida ciljevi su američkih zračnih napada. Na sličan su način posljednjih tjedan dana u istoj regiji ubijena trojica zapovjednika IS-a, među kojima Šahidulah Šahid i Gul Zaman.

Pošto su istisnuli talibanske pobunjenike, pripadnici IS-a u posljednja su dva mjeseca zauzeli nekoliko regija u pokrajini Nangarhar koja graniči s dugačkom i nedovoljno zaštićenom granicom s regijama Pakistana u kojima vlada bezakonje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene