Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRITANSKI MINISTAR OBRANE

Sprema li se Putin proglasiti Treći svjetski rat? "Ne bih se iznenadio da prvog svibnja izjavi..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski ministar obrane izjavio je da ga ne bi čudilo da ruski predsjednik prvog svibnja najavi rat svjetskim "nacistima".

Vladimir Putin bi sljedećih dana mogao objaviti novi svjetski rat, upozorio je britanski ministar obrane.

Ben Wallace je za LBC rekao da bi ruski čelnik mogao započeti "masovnu" mobilizaciju i iskoristiti prvi svibnja za najavu rata svjetskim "nacistima".

"Ne bih se iznenadio, a nemam nikakve informacije o tome, da prvog svibnja izjavi da smo 'sada u ratu sa svjetskim nacistima i moramo masovno mobilizirati ruski narod'", naveo je.

Putin je 24. veljače započeo rusku invaziju na Ukrajinu, a naziva je specijalnom operacijom za oslobađanje Ukrajine od nacista.

Pročitajte i ovo Čeličana u Azovstalu OZLIJEĐENI CIVILI Objavljen uznemirujući video iz čeličane Azovstal: "Zašto smo sami protiv topništva, brodova i aviona?"

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana, Zaporižje Vrše pritisak Upozorenje koje zastrašuje: "U nuklearki je upaljena crvena lampica, Rusi ne daju pristup"

Otada su ukrajinski gradovi pogođeni granatiranjem u borbi za koju je ministrica vlade Liz Truss rekla da bi mogla trajati 10 godina.

I pred licem Zapada, koji Ukrajini daje novac i naoružanje, Rusija se poziva na svoje nuklearne sposobnosti. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da postoji "ozbiljna opasnost" od nuklearnog rata.

Sve o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene