Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kritizira Obamu

Vođa demokrata u Senatu protiv izgradnje sporne džamije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa demokratske većine u američkom Senatu Harry Reid je preko svog glasnogovornika dao do znanja da se protivi gradnji džamije blizu mjesta napada 11. rujna u New Yorku, nekoliko dana pošto je predsjednik Barack Obama stao u obranu legitimnosti gradnje muslimanske bogomolje.

'Prvi amandman američkog Ustava jamči slobodu vjere. Senator Reid poštuje tu odredbu, ali misli da se džamija treba graditi na drugom mjestu', rekao je Jim Manley, glasnogovornik Reida koji u Senatu zastupa saveznu državu Nevadu. Reid je kandidat svoje izborne jedinice na izborima na sredini mandata koji će se održati u studenome, ali će se morati dobro pomučiti da sačuva mjesto.

Pročitajte i ovo Ilustracija U SAD-U Izbjegnuta blokada Vlade: ''Kada usvojimo ovaj zakon, hvala Bogu, izbjeći ćemo gašenje...'' Slika nije dostupna Unatoč otporima Odobrena gradnja džamije blizu Ground Zeroa

>> Obama na udaru zbog džamije kod srušenog WTC-a

Velik broj oporbenih republikanaca, među kojma i bivša kandidatkinja za potpredsjedničku dužnost Sarah Palin, izrazio je svoje nezadovoljstvo prijedlogom o gradnji džamije nedaleko od mjesta na kojemu su stajala dva nebodera Svjetskog trgovačkog centra srušena u napadu 11. rujna 2001. Predsjednik Obama zauzeo se u petak za pravo muslimana da sagrade džamiju na tom osjetljivu mjestu, a tu je izjavu kasnije djelomično povukao. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene