Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: 'Vodena dijeta' trajno joj oštetila mozak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženi koja je pretrpjela oštećenje mozga i epileptične napade zbog radikalne dijete sud dodijelio odštetu od 810 tisuća funti.

52-godišnja Dawn Page, majka dvoje djece, dobile je upute prema kojima je trebala popiti dodatne dvije litre vode na dan i smanjiti unos soli kako bi izgubila na težini. 

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode"

Nakon nekog vremena primjenjivanja 'vodene dijete' Dawn je počela nekontrolirano povračati, a pretrpjela je i epileptični napadaj. 

Završila je u bolnici gdje je ustanovljeno da boluje od epilepsije i gubitka pamćenja što utječe na njezinu koncentraciju, memoriju i mogućnost normalnog govora. 

Zbog toga je morala napustiti posao. Pati od čestih promjena raspoloženja, a ovisna je i o suprugovoj pomoći.

>> Umro od predoziranja - vodom!

>> Ne smije se znojiti, tuširati... jer je alergična na - vodu!

>> Umrla od trovanja vodom

Na sudu se, nakon 6 godina, uspjela izboriti za odštetu od 810 tisuća funti koja joj je isplaćena prošli tjedan. 

‘Nije bila debela ali vodila je brigu o svojoj težini. Samo nekoliko dana nakon primjenjivanja te dijete osijećala se slabo te je povraćala, što su nutricionisti objašnjavali kao proces detoksikacije. Život joj je ozbiljno ugrožen, vjerojatno i uništen zbog takvog suludog načina gubljenja težine,’ kaže njezin suprug. 

Gospođa Page iskušala je mnogo dijeta od rođenja dvoje djece, a krajem rujna 2001. kontaktirala je nutricionisticu i terapeutkinju Barbaru Nash. Već početkom listopada završila je u bolnici gdje su joj liječnici ustanovili nedostatak natrija u krvi što je dovelo do oštećenja mozga. Zbog toga što je krv sadržavala tako nisku razinu natrija voda je dospijela u mozak, izazivajući trajna oštećenja. 

Barbara Nash koja je inače savjetovala nesretnu gospođu Page, ima diplomu iz nutricionizma. Zanijekala je bilo kakvu odgovornost za ovakav tragičan ishod te odbila komentirati slučaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene