Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ženi koja je pretrpjela oštećenje mozga i epileptične napade zbog radikalne dijete sud dodijelio odštetu od 810 tisuća funti.


52-godišnja Dawn Page, majka dvoje djece, dobile je upute prema kojima je trebala popiti dodatne dvije litre vode na dan i smanjiti unos soli kako bi izgubila na težini. 

Vezani članci Majka spasila djecu nakon brodoloma dojenjem Majka heroj: Pila vlastiti urin kako bi spasila djecu dok su plutali oceanom Austrijska policija Bizarno otkriće policije: U podrumu držao mumificirano tijelo majke kako bi primao njezinu mirovinu

Nakon nekog vremena primjenjivanja 'vodene dijete' Dawn je počela nekontrolirano povračati, a pretrpjela je i epileptični napadaj. 

Završila je u bolnici gdje je ustanovljeno da boluje od epilepsije i gubitka pamćenja što utječe na njezinu koncentraciju, memoriju i mogućnost normalnog govora. 

Zbog toga je morala napustiti posao. Pati od čestih promjena raspoloženja, a ovisna je i o suprugovoj pomoći.

>> Umro od predoziranja - vodom!

>> Ne smije se znojiti, tuširati... jer je alergična na - vodu!

>> Umrla od trovanja vodom

Na sudu se, nakon 6 godina, uspjela izboriti za odštetu od 810 tisuća funti koja joj je isplaćena prošli tjedan. 

‘Nije bila debela ali vodila je brigu o svojoj težini. Samo nekoliko dana nakon primjenjivanja te dijete osijećala se slabo te je povraćala, što su nutricionisti objašnjavali kao proces detoksikacije. Život joj je ozbiljno ugrožen, vjerojatno i uništen zbog takvog suludog načina gubljenja težine,’ kaže njezin suprug. 

Gospođa Page iskušala je mnogo dijeta od rođenja dvoje djece, a krajem rujna 2001. kontaktirala je nutricionisticu i terapeutkinju Barbaru Nash. Već početkom listopada završila je u bolnici gdje su joj liječnici ustanovili nedostatak natrija u krvi što je dovelo do oštećenja mozga. Zbog toga što je krv sadržavala tako nisku razinu natrija voda je dospijela u mozak, izazivajući trajna oštećenja. 

Barbara Nash koja je inače savjetovala nesretnu gospođu Page, ima diplomu iz nutricionizma. Zanijekala je bilo kakvu odgovornost za ovakav tragičan ishod te odbila komentirati slučaj.