Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon što su saveznici svrgnutoga premijera Thaksina Shinawatre pobijedili na prvim izborima od vojnoga udara 2006., vodeće tajlandske političke stranke danas mame potencijalne koalicijske partnere za sastavljanje vlade.


Udarom je Thaksin izgubio vlast i prognan je. No njegovi pristalice u Stranci narodne vlasti (PPP) osvojili su gotovo polovinu od 480 zastupničkih mjesta u donjem domu parlamenta. 

Vezani članci Slon traži hranu u kuhinji Slon srušio kuhinjski zid i napravio si "drive-through" prozor na obiteljskoj kući: "Opet je došao kuhati" Premijer Andrej Plenković Plenković se posvađao s novinarima: "Malo ste svi skupa postali prebahati. Govorim to kao predsjednik Vlade, rješavam teže probleme nego vi"

To je snažna poruka da Thaksinovi uglavnom ruralni pristalice žele njegov povratak usprkos navodnoj korupciji i zloupotrebi vlasti.

Manje sklona povratku bila bi vojska koja ga je svrgnula, obrazovani srednji stalež u Bangkoku i elita te zemlje, u kojoj su i elementi povezani s monarhijom.