Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovo što se događa je nužno"

Vladimir Putin se oglasio prvi put nakon početka napada na Ukrajinu: "Rusija je bila prisiljena na invaziju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je započeo invaziju na Ukrajinu, ruski predsjednik Vladimir Putin održao je sastanak s ruskim oligarsima. Na sastanku je rekao da je Rusija bila prisiljena na napad.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je nakon invazije na Ukrajinu sazvao sastanak ruskih oligarha, odnosno najmoćnijih poslovnih ljudi u Rusiji. Ondje je rekao da je Rusija bila prisiljena na invaziju Ukrajine.

"Ovo što se događa je nužno. Ukrajina je mogla stvoriti sigurnosne rizike za nas. Nije bilo jasno kako bi Rusija mogla nastaviti postojati i nije bilo moguće odgovoriti drugim sredstvima. Nisu nam dali priliku da napravimo drugačije", rekao je Putin na sastanku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DIRLJIVA OBJAVA DMITRYJA MURATOVA Ruska Nova gazeta izaći će na ruskom i ukrajinskom jeziku, glavni urednik poručio: "Tužni smo, Ukrajinu nikad nismo vidjeli kao neprijatelja..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Informacije iz glavnog grada Hrvatska veleposlanica javila se iz Kijeva: "Nastojat ćemo što prije organizirati odlazak hrvatskih državljana"

Ruski je predsjednik također rekao da je Rusija i dalje dio globalne ekonomije te da ne planira oštetiti sustav kojeg je i sama dio. Dodao je da je njezini partneri ne bi trebali pokušavati izgurati iz tog sustava.

Među oligarsima na sastanku bili su šef Sberbanka Herman Gref i šef naftne kompanije Gazprom Aleksandar Djukov.

Uvjeti za pregovore s Ukrajinom

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da je ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio spremnost na pregovore s ukrajinskim predsjednikom Volodomirom Zelenskim, s posebnim naglaskom na garanciju da će Ukrajina biti neutralna i da na svome teritoriju neće imati oružje drugih država. Ti bi uvjeti, rekao je glasnogovornik Kremlja, omogućili "demilitarizaciju" i "denacifikaciju" Ukrajine.

"Predsjednik je formulirao svoju viziju onoga što očekujemo od Ukrajine kako bi takozvani problem 'crvene linije' bio riješen", rekao je Peskov.

Pročitajte i ovo Goran Grlić Radman Nakon napada Rusije Grlić Radman pozvao Hrvate u Ukrajini da se jave u veleposlanstvo: Otkrio i ima li građana Hrvatske na području koje kontrolira Rusija

Pročitajte i ovo Sirene prekinule javljanje uživo iz Kijeva Prisutan je strah VIDEO Javljanje našeg reportera prekinule sirene za uzbunu: ''Ne zvuči ugodno, mislim da ćemo se morati skloniti na sigurno''

Također je, kako je objavio RT, rekao da će Putin odrediti kada bi se pregovori mogli održati, ali i dodao da će na pregovore pristati samo ako je vodstvo Ukrajine spremno na razgovor.

"Vojna operacija ima svoje ciljeve i oni moraju biti postignuti. Predsjednik je rekao da su sve odluke donesene i da će svi ciljevi biti postignuti", rekao je glasnogovornik Kremlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene