Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Informacije iz glavnog grada

Hrvatska veleposlanica javila se iz Kijeva: "Nastojat ćemo što prije organizirati odlazak hrvatskih državljana"

Anica Djamić, hrvatska veleposlanica u Ukrajini, javila se iz Kijeva. Rekla je da je oko 80 hrvatskih državljana u Ukrajini i da se pokušava organizirati njihov povratak u Hrvatsku.

Hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić javila se iz Kijeva nakon što je Rusija započela rat s Ukrajinom. Ona se nalazi u skloništu, točnije u garaži kuće u blizini hrvatskog veleposlanstva.

"Oko četiri sata su počele eksplozije. To nas je sve probudilo, donekle i uplašilo. Mi smo se zapravo odmah okupili i otišli u veleposlanstvo. Tamo smo ostali cijeli dan, s time da je bilo dosta sastanaka online i offline", rekla je Djamić.

"Nastojali smo dobiti što bolje informacije o tome što se zbiva. Dan nije više miran. Znamo da snage napreduju i da je Kijev, nažalost jedna od meta", dodala hrvatska veleposlanica.

Pročitajte i ovo Goran Grlić Radman Nakon napada Rusije Grlić Radman pozvao Hrvate u Ukrajini da se jave u veleposlanstvo: Otkrio i ima li građana Hrvatske na području koje kontrolira Rusija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat u Ukrajini Ukrajina objavila da Rusi napadaju Černobil, Zelenski: "Ovo je objava rata cijeloj Europi"

Djamić je također rekla da su djelatnici veleposlanstva u redovitom kontaktu s hrvatskim državljanima koji se nalaze u Ukrajini.

"Sada ih je ovdje ostalo oko osamdesetak i mi ćemo nastojati što prije organizirati njihov odlazak prema Republici Hrvatskoj", rekla je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene