Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporazum o klimi

Ni oni ga nisu ratificirali: Putin branio Trumpa i otkrio kakav je službeni stav Rusije o Pariškom sporazumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin na Ruskom ekonomskom forumu komentirao je odluku čelnika SAD-a Donalda Trumpa o tome da odstupi iz Pariškog sporazuma.

Pariški sporazum o klimi ne sadrži, napomenuo je Putin, obvezne zahtjeve te podsjeća da je na nacionalnim vladama da ispune dogovor.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina?

On sam smatra da je to ''dobar dogovor'', ali ga Rusija nije ratificirala jer čeka pravila oko nekih tema.

Još nije riješeno, rekao je ruski lider, kako implementirati rezanje emisije ugljičnog dioksida. ''Moramo osigurati da provođenje dogovora ne uzrokuje nezaposlenost i povećanje broja siromašnih'' rekao je Putin.

Ponovno je stao na stranu svog američkog kolege kazavši da ne bi osuđivao Trumpa. ''Po mom mišljenju, SAD su mogle ostati u sporazumu. Bilo bi najbolje stvoriti uvjete za zajednički rad na pročišćavanju dogovora. Još uvijek imamo vremena dogovoriti se oko svega'', rekao je Putin.

Svoje osvrtanje na cijelu situaciju završio je riječima ''Don't worry, be happy'' (Ne brinite, budite sretni).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene