Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin na Ruskom ekonomskom forumu komentirao je odluku čelnika SAD-a Donalda Trumpa o tome da odstupi iz Pariškog sporazuma.


Pariški sporazum o klimi ne sadrži, napomenuo je Putin, obvezne zahtjeve te podsjeća da je na nacionalnim vladama da ispune dogovor.

Vezani članci Trump i Putin Trump i Putin zajedno čekaju rezultate predsjedničkih izbora, barem ako je vjerovati ovim slikama Donald Trump i Vladimir Putin Trump i Putin objavili zajedničko priopćenje o suradnji u Drugom svjetskom ratu: "Možemo ostaviti razlike po strani, graditi povjerenje i surađivati"

On sam smatra da je to ''dobar dogovor'', ali ga Rusija nije ratificirala jer čeka pravila oko nekih tema.

Još nije riješeno, rekao je ruski lider, kako implementirati rezanje emisije ugljičnog dioksida. ''Moramo osigurati da provođenje dogovora ne uzrokuje nezaposlenost i povećanje broja siromašnih'' rekao je Putin.

Ponovno je stao na stranu svog američkog kolege kazavši da ne bi osuđivao Trumpa. ''Po mom mišljenju, SAD su mogle ostati u sporazumu. Bilo bi najbolje stvoriti uvjete za zajednički rad na pročišćavanju dogovora. Još uvijek imamo vremena dogovoriti se oko svega'', rekao je Putin.

Svoje osvrtanje na cijelu situaciju završio je riječima ''Don't worry, be happy'' (Ne brinite, budite sretni).

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju