Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ibrić je ubijen u ponedjeljak u napadu na policijsku postaju u Zvorniku, kada je usmrtio jednoga, a ranio dvojicu policajaca.


Radikalni islamist ubijen u terorističkom napadu na policijsku postaju u bosanskohercegovačkom gradu Zvorniku pokopan je u četvrtak u rodnome mjestu nedaleko Zvornika u nazočnosti više stotina rođaka i mještana, dok su dvojica uhićenih vehabija predani u nadležnost Državnog odvjetništva BiH.

Vezani članci Slika nije dostupna BiH: Obavještajci dobili dojavu o novom terorističkom napadu Slika nije dostupna BIH: Jednomjesečni pritvor za dvojicu vehabija zbog planiranja napada u Zvorniku

Na lokalnom groblju u Kučić Kuli kod Zvornika obavljen je islamski vjerski obred i pokopan 24-godišnji Nerdin Ibrić. Nazočilo je više stotina mještana Kučić Kule i susjednih sela.

Vjerski obred predvodio je imam Islamske zajednice BiH Zijad Hasanović.

Ibrić je ubijen u ponedjeljak u napadu na policijsku postaju u Zvorniku, kada je usmrtio jednoga, a ranio dvojicu policajaca, a tijelo je, nakon sudske obdukcije, predano obitelji.

GRAFIKA Koliko su nam udaljena uporišta ekstremnih islamista u BiH?

Nakon dvodnevnog ispitivanja u prostorijama Državne policijske agencije (SIPA) Ibrićevi suradnici, pripadnici radikalnog vehabijskog pokreta, Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović su večeras uz izvještaj predani Državnom odvjetništu BiH.

Mehidić je uhićen u Kalesiji. Pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli su stambeni objekat i ostale prostorije koje koristi, a na području Dubnice pretresene su prostorija islamskog vjerskog objekta mesdžida.

Pripadnici SIPA-e su zbog povezanosti s terorističkim napadom u Zvorniku uhitili i Hasanovića, koji je i ranije uhićivan u akciji Damask zbog sumnje da je bio pripadnik Islamske države. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook