Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više od 400 izbjeglica štrajka glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 400 sjevernokorejskih izbjeglica zadržanih u tajlandskom Uredu za imigrante počelo je u srijedu ujutro štrajk glađu, tražeći da im se omogući nastavak puta u Južnu Koreju, izvijestili su u srijedu tajlandska policija i grupe za ljudska prava.

Stotinu muškaraca i 314 žena iz Sjeverne Koreje smješteno je prije tri mjeseca u imigracijski centar u glavnome gradu Tajlanda Bangkoku. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaustavili zlouporabu novca Njemačka uvela posebne kartice za migrante, neki nezadovoljni: "Ne želimo karticu, želimo gotovinu" Svjetski dan izbjeglica - 2 Značajan rast "Svijet oko nas postaje sve nestabilniji": Očekuje se da će ove godine više od milijun ljudi tražiti azil u EU-u

Ondje čekaju da ih se pusti da otputuju u Južnu Koreju, rekao je dužnosnik južnokorejske skupine koja pomaže sjevenokorejskimizbjeglicama Lee Ho-taeg.

Stanovnici Sjeverne Koreje na svom putu prema Južnoj Koreji, obično stižu u Tajland, gdje ostaju oko tri mjeseca, a zatim im se dopušta da nastave put prema Južnoj Koreji.

Dužnosnik tajlandske službe za imigrante rekao je prebjezima da će im biti omogućen nastavak puta prema Južnoj Koreji čim prekinu štrajk glađu, no izbjeglice najprije žele vidjeti zrakoplovne karte, nakon tvrde da će prestati štrajkati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene