Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Reagirao i državni vrh

Vijest o višestrukom silovanju maloljetnice potresa Izrael: "To nije samo zločin nad djevojkom, nego nad čitavim čovječanstvom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je u petak potresla vijest o navodnom silovanju šesnaestogodišnjakinje u kojemu je sudjelovalo tridesetak muškaraca u hotelu u ljetovalištu Eilatu, na što je reagirao i državni vrh.

Djevojka je prošlog tjedna podnijela tužbu za grupno silovanje u kojemu je sudjelovalo 30 muškaraca, rekao je za agenciju France Presse glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

"Dvojica osumnjičenika uhićena su u vezi sa slučajem o kojemu je pokrenuta istraga i koji uključuje šesnaestogodišnjakinju u gradu na jugu zemlje", dodao je.

Incident je prošao gotovo nezapaženo dok mjesni tisak u četvrtak nije objavio da su muškarci čekali svoj red ispred hotelske sobe djevojke koja je bila pod utjecajem alkohola.

Već u četvrtak navečer u gradovima diljem zemlje, pa tako i u Tel Avivu i u Jeruzalemu, održali su se spontani prosvjedi u znak potpore djevojci i radi osude spolnog nasilja nad ženama.

U petak se održao skup u Haderi, odakle su osumnjičenici, na kojemu je sudjelovao gradonačelnik toga grada.

"Stanovnici su ogorčeni ovim događajem", rekao je Zvi Gendelman. "Ne želimo živjeti u takvom društvu", istaknuo je.

"To je strašno, nemam druge riječi! To nije samo zločin nad djevojkom, nego zločin nad čitavim čovječanstvom i moramo ga osuditi", komentirao je premijer Benjamin Netanyahu pozivajući da se "krivce privede pravdi".

Izraelski predsjednik Reuven Rivlin uputio je preko društvenih mreža pismo "mladeži" u kojemu osuđuje "strahote kojima se izvještava o grupnom silovanju u Eilatu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene