Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stranica Theonion objavljuje lažne vijesti u kojima na satiričan način pokazuje njihovo viđenje istine. Tako su u jednom od posljednjih skečeva objasnili jednu od popularnijih teorija zavjere i pokazali zašto je Facebook najisplativiji CIA-ina projekt ikada.


Mark Zuckerberg po Oniovoj interpretaciji je zapravo CIA-ing agent koji je Facebookom značajno smanjio njihove troškove. Dodaju da iako je projekt bio velik i skup, na kraju se pokazalo da je isplativiji od drugih načina špijuniranja.

Vezani članci Igor Štagljar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Znanstvenik na pragu otkrića lijeka za rak pluća, ali...: "Kad vas tako otkantaju, to jako boli. Ovo je presedan svjetskih razmjera" Poplave u Karlovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nada za grad na četiri rijeke: Je li stigao kraj strahu koji svake godine proživljavaju deseci tisuća ljudi?

Objašnjavaju kako je CIA nakon dugogodišnjeg pokušaja tajnog nadgledanja javnosti na kraju ostala zapanjena koliko su informacija ljudi sami voljni podijeliti. To uključuje i adresu, broj telefona, vjerske i političke svjetonazore, a sve to poprate gomilom fotografija.

>> Zašto Facebook skriva informacije?

Theonion spominje i druge CIA-ine projekte, koji ipak nisu pokazali tako dobre rezultate kao Facebook. Radi se i Twiteru koji agentima CIA-e ne donosi tako korisne informacije.