Zbog jačanja oluje, izdano je upozorenja za dijelove Queenslanda.


Jak vjetar i obilna kiša stvaraju poteškoće stanovnicima Queenslanda, a oluja koja ih tek očekuje bit će, najavljuju meteorolozi, još jača, javlja Reuters.

Vezani članci Nevrijeme na moru (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) Cijeli Jadran u crvenom: Prijeti nam nova obilna kiša i jaki udari vjetra. Pošteđena će biti samo jedna regija Poplavljena ulica u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ''Grad koji teče'' ponovno je pod vodom: Obilna kiša poplavila ulice Rijeke, automobili se probijaju kroz bujicu

'Visoki valovi mogu proizvesti poplave na obali. Ljudi koji žive na tom području trebali bi poduzeti mjere protiv poplave kakao bi zaštitili svoju imovinu', stoji u upozorenju kojeg su izdale vlasti.

Tisuće stanovnika od grada Townsvillea do otoka Whitsunday pripremaju se za ciklon. Grad Bowen već se bori s poplavama. 'Ovo je kiša koja nam treba svake godine kako bi imali dovoljno vode', rekao je jedan stanovnik Bowena. Dodaje kako je prvi put u šest godina presušila rijeka u tom gradu i da im treba kiša.

'SUPER CIKLON' udario u obalu Indije: Najmanje 5 mrtvih

Ipak, unatoč dugo očekivanoj kiši, mnogi stanovnici imaju problema s poplavljenim podrumima. 'Ispod kuće imamo četiri centimetara vode', rekao je drugi stanovnik.

Vrhunac padalina na tom se području očekuje u petak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook