Zbog jačanja oluje, izdano je upozorenja za dijelove Queenslanda.


Jak vjetar i obilna kiša stvaraju poteškoće stanovnicima Queenslanda, a oluja koja ih tek očekuje bit će, najavljuju meteorolozi, još jača, javlja Reuters.

Vezani članci Koronavirus u Melbourneu Nula zaraženih, ali ove godine granice neće otvarati: "Čak i ako se većina cijepi, ne znamo hoće li to spriječiti prijenos virusa" Sanacija klizišta kod Tuzle Jako nevrijeme pogodilo i susjednu BiH, u Tuzli proglašeno stanje prirodne nesreće

'Visoki valovi mogu proizvesti poplave na obali. Ljudi koji žive na tom području trebali bi poduzeti mjere protiv poplave kakao bi zaštitili svoju imovinu', stoji u upozorenju kojeg su izdale vlasti.

Tisuće stanovnika od grada Townsvillea do otoka Whitsunday pripremaju se za ciklon. Grad Bowen već se bori s poplavama. 'Ovo je kiša koja nam treba svake godine kako bi imali dovoljno vode', rekao je jedan stanovnik Bowena. Dodaje kako je prvi put u šest godina presušila rijeka u tom gradu i da im treba kiša.

'SUPER CIKLON' udario u obalu Indije: Najmanje 5 mrtvih

Ipak, unatoč dugo očekivanoj kiši, mnogi stanovnici imaju problema s poplavljenim podrumima. 'Ispod kuće imamo četiri centimetara vode', rekao je drugi stanovnik.

Vrhunac padalina na tom se području očekuje u petak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook