Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatni vjerski obred

VIDEO Veliki prosvjed: Talijani ne žele pokopati nacističkog zločinca u svom mjestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski antifašisti i stanovnici mjesta Albano Laziale u okolici Rima prosvjedom su dočekali lijes s tijelom osuđenog nacističkog zločinca Ericha Priebkea.

Lijes je, unatoč nastojanjima gradonačelnika da to spriječi, dopremljen u mjesto na privatni vjerski obred u institutu bratstva Svetog Pija X, izvijestili su talijanski mediji.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Slika nije dostupna Neredi na prosvjedu VIDEO: Policiju napali bocama, banke jajima

Bivši časnik SS-a Erich Priebke umro je prošlog petka u kućnom pritvoru u Rimu u 101. godini života. U Rimu je služio kaznu doživotnog zatvora zbog sudjelovanja u pokolju 335 civila 1944. godine u Ardeatinskim jamama blizu Rima.

>>U Rimu umro nacistički ratni zločinac Erich Priebke (100)

Gradonačelnik je isprva odbio obred u Albanu no morao je odluku povući po nalogu rimskog prefekta Giuseppea Precorara. Ukop Priebkeovih posmrtnih ostataka na svome su tlu odbili Argentina u kojoj je živio od bijega iz Europe do izručenja Italiji 1995., zatim Rim, gdje je služio kaznu doživotnog zatvora, te konačno Priebekovo rodno mjesto Henningsdorf u Njemačkoj (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene