Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje

VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja"

Oluja
Oluja Foto: Screenshot/X
Ured Nacionalne meteorološke službe za Los Angeles upozorava da su "svi sustavi spremni za jedan od najdramatičnijih vremenskih dana u posljednje vrijeme".

Američka Nacionalna meteorološka služba (NWS) objavila je da se u Los Angelesu očekuje "nezapamćeno nevrijeme". Oluja je nazvana Pineapple (ananas) Express jer dolazi s Havaja, a slična oluja prošli je tjedna već pogodila Kaliforniju.

Oluje se događaju upravo u vrijeme dodjela nagrade Grammy zbog koji su se brojni slavni okupili u LA-u. 

Guverner Gavin Newsom proglasio je izvanredno stanje za okruge Los Angeles, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, San Luis Obispo, Santa Barbara i Ventura.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Afera Radost Oglasili se Turudićevi kolege: ''Sudac mora izbjegavati svako nedostojno ponašanje''

"Ovo je ozbiljna oluja s opasnim po život utjecajima. Obratite pozornost na sve hitne naloge ili upozorenja lokalnih dužnosnika. Kalifornija je spremna kako bi odgovorila na udare ove oluje", rekao je, piše Sky News

 Oko 900.000 ljudi ostalo je bez struje u cijeloj državi do nedjelje navečer, prema poweroutage.us.

Dužnosnici su izdali upozorenje na uraganske vjetrove  duž obale jer je oluja rušila drveće, dalekovode i ostavljala područja potopljena. 

NWS je upozorio da su mogući udari vjetra do 148 km/h od poluotoka Monterey do sjevernog dijela okruga San Luis Obispo.

Pročitajte i ovo Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

  Pročitajte i ovo Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

Upozorenja na iznenadne poplave izdana su za dijelove okruga Los Angeles, Santa Barbara i San Luis Obispo, a prognostičari predviđaju "skoro neprekidnu kišu" u narednih 48 sati.

"Ovo ima potencijal da bude povijesna oluja, jaki vjetrovi, grmljavinske oluje, pa čak i kratka tornada", rekla je gradonačelnica Los Angelesa Karen Bass.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene