Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubav je kriva?!

''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Žena koja je ljetos bacila psa kroz prozor svoga stana u zgradi ponovno ima psa. Zabrinuti građanin upozorava da incident u kolovozu nije bio iznimka te da već godinama nema rješenja koje bi zaštitilo životinje od ljudske okrutnosti. Vlasnica psa kaže pak da je to bio jedan incident.

Ponovno ima psa. Vijest se među ljubiteljima životinja proširila nevjerojatnom brzinom. I dovela do zabrinutosti jer radi se o Mariji (ovo nije njezino pravo ime, podaci su poznati redakciji), koju mnogi građani Velike Gorice, u kojoj ta mlada žena živi, poznaju po njezinoj okrutnosti prema životinjama. To traje već godinama, a oni kojima smeta nasilje prema životinjama pitaju se tko uopće može riješiti taj problem.

"Psi i mačke letjeli su s trećeg, petog i šestog kata, ovisno o tome na kojem katu unajmi stan jer stalno mijenja adrese. Posljednji put bacila je psa i on joj je oduzet. Štene je letjelo 10 metara u daljinu, kroz prozor. Možete misliti na što je sličio taj psić", priča nam zabrinuti građanin ljut zbog inertnosti sustava koji treba zaštititi životinje od patnje i stradanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Utvrđen identitet Mračna priča liječnika iz Brčkog: Novi detalji o fontani u koju su uzidane kosti ubijenih u Srebrenici

U posljednjem slučaju nasilja nad psom reagirao je i Državni inspektorat, čija je veterinarska inspekcija utvrdila kršenje pravilnika o opasnim psima. No kako je u cijeli slučaj bila uključena i policija zbog sumnje na kazneno djelo mučenja životinja, veterinarska inspekcija psa je vlasnici privremeno oduzela do završetka postupka. Slučaj vodi općinsko državno odvjetništvo.

"Nisam druge bacila"

Žena koja je psa bacila kroz prozor tvrdi pak: "Ne, samo je jedan pas bio, nisam bacila niti jednu drugu životinju." U razgovoru nam je otkrila i kako je pozadina mučne priče iz kolovoza zapravo ljubavna svađa. Bivši partner koji je, kako tvrdi Marija, imao zabranu prilaska došao je u stan i htio joj uzeti psa, staforda po imenu Zeus.

"Jako sam se vezala za tog psa. Tri puta ga je uzimao. On mi ga je nabavio i dao si je za pravo da ga uzme kad hoće. Počeli smo se svađati i natezati oko psa. Ja mu nisam dala da ga iznese iz stana i u afektu, ne znam kako se to dogodilo, sam ga bacila", rekla je Marija i dodala kako je jedan od problema i u tome što teta, s kojom živi, ne želi životinje u stanu, pa je i ranije morala vratiti udomljene životinje.

"Ja jako volim životinje. Nemam ne znam kakva primanja, ali sam sve dala za životinje. Spavaju na krevetu, kuhano su jeli. Žao mi je zbog Zeusa, imao je dva mjeseca kad sam ga dobila, ali nisam imala papire o porijeklu i dresuri, a nisam ga ni kastrirala. Stvarno mi je žao zbog toga. Jako mi nedostaje", rekla je Marija, koja se nada kako joj Kana, psa koji sada živi s njom, ipak neće oduzeti.

Udomljava životinje za koje se ne može brinuti

No građanin s početka priče kaže nam da taj problem traje već godinama, a ispričao je i vlastito iskustvo. U pokušaju da spasi životinje često pokušava udomiti mačke. Za jednu od njih javila se Marija.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavila policija Detalji jezivog zločina: Muža otrovala lijekovima pa ga s 19-godišnjim ljubavnikom ubacila u auto i izbola nožem. Našli su ga zavezanog u šumi

"Kupila je veliku količinu hrane, grebalice i igračke za mačku. Sve je izgledalo dobro, udomiteljica iz snova, a onda mi je prijateljica javila da je mačku bacila kroz prozor. Životinja je bila sva polomljena. Ja znam sigurno za 10 slučajeva kada je bacila ta nedužna bića kroz prozor", objašnjava čitatelj, koji je zbog tog slučaja već tražio pomoć na mnogim adresama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon dojave Splitski policajci pred kućom pronašli teško ozlijeđenu ženu, u kući mrtvog psa: Tragaju za napadačem

"I prosvjed je bio, skloništa stalno uzimaju njezine ozlijeđene životinje. Prijava je milijun, od volontera, udruga, susjeda, ali ništa se ne događa", kaže naš sugovornik.

Zbog svega je posjetio gradonačelnika, gradskog pročelnika, ali i načelnika policijske postaje. Svi se, kaže, trude pomoći, ali su pred zakonom nemoćni.

"Za nju znaju i udruge za zaštitu životinja, humanitarne udruge… Svima su ruke vezane. Ne znam tko taj problem uopće može riješiti", priča zabrinuti građanin i veliki ljubitelj životinja.

"Na rubu sam živaca zato što se to stalno događa. Znam da ona treba pomoć jer je bolesna, ali s njom je u stanu i skupina nekih muških osoba koje se stalno izmjenjuju. Kad prolaze pokraj mene, još me i provociraju pa mi govore: 'I ovaj pas će letjeti.' I ništa im se ne može. Meni je to strašno. Najgore je što su nemoćni, i ne znaju da će biti bačeni kroz prozor. Kad ih vidim, muka mi je jer znam što čeka tog psa ili mačku kojeg vidim da imaju. Znam da neće biti dobro", objasnio je čitatelj.

Pročitajte i ovo Prosvjed novinara u Splitu "Zakon opasnih namjera" Novinari prosvjedovali protiv lex AP: "Plenki je malo nervozan"

Vijest o psu koji bi, kao i drugi prije njega, mogao biti bačen kroz prozor došla je i do veterinarske inspekcije, koja će, rekli su za DNEVNIK.hr, obaviti nadzor.

"Veterinarska inspekcija obavit će nadzor i sukladno utvrđenom poduzeti zakonom propisane mjere. Naglašavamo da je sukladno Zakonu o zaštiti životinja predviđena trajna mjera zabrane držanja životinja, koju donosi nadležni sud", rekli su nam iz Državnog inspektorata vezano za najnovije navode u tom slučaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vječne kemikalije U krvi istaknutih europskih dužnosnika pronađene otrovne tvari: Povezuju se s rakom i neplodnošću

Bez obzira na ono što inspekcija utvrdi, slučaj treba trajno rješenje. Državni inspektorat upoznat je s pričom, kao i nadležni Centar za socijalnu skrb čija je Marija korisnica, a u sve je uključena i policija.  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene