Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"On će gurati, gurati, gurati"

Zelenski o najdužoj bitki rata s Rusijom: "Padne li grad, Putin će pobijediti"

Ukrajinske i ruske snage već se sedam mjeseci bore za Bahmut, grad koji je u bitkama gotovo u potpunosti uništen. Iako su sa Zapada stigle kritike da bi Ukrajina trebala odustati od obrane, predsjednik Volodimir Zelenski tvrdi da bi to dovelo do ruske pobjede.

Ukrajinske snage još uvijek pokušavaju zadržati kontrolu nad Bahmutom, gradu na istoku zemlje za koji se već sedam mjeseci vodi žestoka bitka. Gubici obiju strana su veliki, ali Rusi su uspjeli polako napredovati te okružuju Bahmut.

Neki vojni analitičari sa Zapada smatraju da je ukrajinski trud uzaludan te da će ih inzistiranje na obrani oslabiti za daljnje borbe, ali predsjednik Volodimir Zelenski tvrdi da će bilo kakav ukrajinski poraz Rusiji pružiti nove prilike za daljnje pobjede.

"Ako Vladimir Putin osjeti krv, namiriši da smo slabi, on će gurati, gurati, gurati", rekao je u intervjuu za Associated Press.

Kada bi Bahmut pao u ruske ruke, Putin bi "svoju pobjedu prodao Zapadu, svome društvu, Kini, Iranu", dodao je.

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut - 1 Iz ofenzive u defenzivu Rusi više ne mogu? Napad na Bahmut zastaje, Ukrajinci tvrde da ih razdiru i sukobi

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Odgovor Rusima Ukrajinci uvjereni da će iskoristiti umor Rusa, Zelenski posjetio Bahmut: "Čast mi je biti ovdje i rukovati se s našim herojima"

To bi, tvrdi, dovelo do povećanje pritiska međunarodne zajednice, ali i ukrajinskog naroda.

"Naše društvo je umorno. Naše društvo tjerat će me na kompromis", rekao je Zelenski, koji je nedavno posjetio mjesta u blizini Bahmuta da bi pružio moralnu potporu vojnicima koji se bore za grad.

Ukrajinska vojska nedavno je objavila snimke Bahmuta snimljene dronom na kojima se vidi do koje je razine razoren ukrajinski grad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene