Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri su osobe ubijene u napadu na prostore izdavačke kuće koja tiska Biblije u gradiću Malatyji na jugoistoku Turske, objavili su sigurnosni dužnosnici.


Trojici ubijenih nožem su prerezani vratovi, a televizijska postaja NTV objavila je kako je i četvrta osoba preminula u bolnici, no ta informacija još nije potvrđena.

Vezani članci Pucnjava u Atlanti Jesu li napadi u Atlanti motivirani mržnjom prema Azijatima zbog pandemije ili zbog ovisnosti o seksu? Policijska sirena, ilustracija Incident u Vinkovcima: 71-godišnji muškarac vatrenim oružjem napao i ozlijedio 53-godišnju ženu

Predstavnik kršćanske izdavačke kuće izjavio je kako je tvrtka dobila prijetnje zbog svojih izdanja, a sigurnosni izvori potvrdili su da je zbog moguće povezanosti s ubojstvima uhićeno šest osoba.

To je tek posljednji u nizu napada na pripadnike etničkih manjina u Turskoj, jer je početkom godine mladi turski ultranacionalist ubio turskog novinara armenskog podrijetla Hranta Dinka, koji je također bio iz Malatyje, nakon čega su pojačane sigurnosne mjere oko nekih pisaca i novinara.