Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još jedna snježna oluja pogodila je unutrašnjost Mongolije i sjeverozapadni dio Kine.


U okrugu Zhalute spasilačkim ekipama trebalo je tri dana da raščiste ceste i dostave pomoć 4 tisuće ljudi koji su bili izolirani u svojim domovima, prenosi državna kineska televizija CCTV.

Vezani članci Vjetar podignuo u zrak čamac na Jarunu Snažan vjetar podigao u zrak čamac na Jarunu: "Pijavica usred bijela dana, sreća pa čamac nije nikoga ozlijedio" Evakuacija zametenih osoba u Gorskom kotaru Snijeg diljem zemlje, u Lici i Gorskom kotaru mećava: HGSS spasio tri osobe i psa koji su ostali zameteni

Temperature su se spustile na čak 33 stupnja Celzijusa ispod nule pri čemu je seljanima stradala većina stoke koja se nalazila u štalama zakopanim snijegom. Gusti snijeg i jaki vjetar uzrokovao je kaos i u pokrajini Xinjiang gdje je u planinskom dijelu palo 1,5 metara snijega.

>> VIDEO: Snijeg do krova

Nisu im naklonjene ni vremenske prognoze te se novi val hladnoće očekuje i u sjevernom i sjeveroistočnom dijelu zemlje. Kinezi strahuju da bi se mogla ponoviti zima 2008. godina kada je zbog hladnoće život izgubilo 129 ljudi.