Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela evakuacija

VIDEO Turisti i stanovništvo u strahu: Prijeti im 'vatreno grotlo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Ekvadora su proglasile stanje pripravnosti oko vulkana Tungurahua i odlučile evakuirati više stotina stanovnika iz okolnih mjesta.

Državna služba za hitna stanja u Ekvadoru je objavila da je u nekim zonama proglasila narančasto stanje pripravnosti, posljednju razinu prije maksimalne crvene razine, nakon novih erupcija vulkana na 5.029 metara u Andama, 135 km južno od glavnog grada Quita.

Pročitajte i ovo Lava dosegnula kuće u Grindaviku Najgori mogući scenarij VIDEO Zbog erupcije evakuiran grad na Islandu: Lava stigla do kuća, glavna cesta prema gradu je odsječena Erupcija na Islandu, ilustracija četiri tisuće stanovnika Stanovništvo se ponovo evakuira, strahuje se od nove erupcije na Islandu

Hitne službe su također na društvenim mrežama objavile da su uz pomoć policije evakuirale sve stanovnike susjednih mjesta Chacauco i Bilbao. Državna služba za hitna stanja je precizira da je aktivnost vulkana povišena u subotu navečer, uz jaka izbacivanja pepela.

VIDEO Italija: Etna erumpirala, slijevala se lava

Grad ispod vulkana grad Banos godišnje posjećuje milijun turista, od kojih 40 posto stranaca, prema podacima vlasti.

Vulkan Tungurahua, što u prijevodu znači, 'vatreno grotlo', u erupciji je od 1999. od kada se izmjenjuju razdoblja smirenja i aktivnosti. Tijekom jake erupcije 2006. poginulo je šest osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene