Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko stotina građana napravilo je u Srbiji živi zid oko zgrade Centra za socijalni rad i blokiralo dva ulaza kako bi spriječili odlazak djevojčice ocu u Hrvatsku.No, djevojčica ipak nije predata ocu.


Epilog je to višemjesečne bitke za dijete čiji otac živi u Hrvatskoj, a majka u Srbiji, piše B92. Predaja malene djevojčice ocu Robertu Matijeviću bila je zakazana  za 12 sati u Ljiškom Centru za socijalni rad. No, majka i djevojčica se nisu  pojavile u zgradi Centra za socijalnu skrb i nije poznato gdje se nalaze, a nije došao ni otac. Tu je informaciju potvrdio i direktor ljiškog Centra za socijalni rad Milan Jovanović.

Vezani članci Izraelska vojska na granici s Gazom Izraelci tvrde da kopnena vojska nije ušla u pojas Gaze, očajni stanovnici bježe pred napadima: "Djeca vrište, žele otići, tresli smo se s njima" Nikola Selaković Reagirali iz Srbije: ''To je jedna od najglupljih i najbesmislenijih nota koje smo do sada primili''

Nataša Matijević, majka, podnijela je jučer predstavku Ministarstvu pravde u kojoj traži da sud hitno obustavi ili ukine postupak oduzimanja njenog djeteta. Naime, otac djevojčice Robert Matijević je tražio da se, zbog navodne otmice, njegova kći oduzme majci.

Matijevićeva je srbijanskim medijima kazala da se prije tri godine vratila iz Zagreba u Srbiju s devetogodišnjom djevojčicom nakon što je u Zagrebu bila u sigurnoj kući jer su obje bile žrtve zlostavljanja. Nakon toga, Matijević je protiv nje podnio tužbu i od tada traje postupak.

>>Drogirala se pa dojila bebu, dijete preminulo predozirano

Prosvjed građana je završen oko 15 sati kada je završeno i radno vrijeme Centra. Incidenata nije bilo.

Inače, prije dva dana građani su organizirali i prosvjed pred zgradom Sudske jedinice, a od čelnika Srbije zatražili su da 'ne dozvole da se dijete odvoji od majke'.

Pogledajte video s prosvjeda:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook