Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je 30 sati plutao priljubljen uz pomični frižider u moru nedaleko Australije, unesrećenog ribara Johna Jarretta, koji je 30 sati proveo u moru prepunom morskih pasa, uočili su spasioci.


John Jarrett (41), Michael Williams (39) i skiper krenuli su loviti škampe kada im se mreža zaplela za greben.  

Vezani članci Dnevnik Nove TV u nadzoru s Carinskom upravom - 1 Uz ribare, na more kreće i jedinica carine: "Kazne mogu biti do 60.000 kuna. More je naše najveće bogatstvo, cijenite ga" Oseka stoljeća u Stobreču - 23 FOTO Morska mijena oduzela dah: Pogledajte kako je izgledala oseka stoljeća u stobrečkoj vali

Njihov brod 'Sea Rogue' potonuo je u roku od dvije minute, a oni su se jučer u 15, 15 sati našli u moru prepunom morskih pasa.  

Jarrett se odlučio priljubiti se uz pomični frižider i čekati pomoć, a  39-godišnji Michael Williams naumio je plivati do obale.

Plivanje je potrajalo čak 12 sat,  a Williams je pronađen krvav na New Brighton plaži, nedaleko New South Walesa. 

'Bio je vidno iscrpljen, no smješkao se i bilo mu je drago što je živ', kazao je Walker Chris koji ga je našao. I

Williams se u bolnici u Mullumbhimju oporavlja od teške dehidriranosti i iscrpljenosti. 

Spasioci su iz helikopera primjetili Jarretta pet milje daleko od obale te dojavili ekipi s broda gdje se točno Jarrett nalazi.

Jarrett je smješten u bolnicu i oporavlja se od  iscrpljenosti, dehidracije i hipotermije. 

Još uvijek 10 helikoptera traži Charliea Pictona, 40-godišnjeg skipera broda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju