Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti navalili na Kamčatku

VIDEO Snimke spektakularne vulkanske erupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon gotovo 40 godina proradio je vulkan na Kamčatki Ploskij Tolbačik. Na hladni poluotok na Dalekom istoku nahrupili su turisti ne bi li vidjeli erupciju izbliza.

Nakon NASA-inih fotografija, s krajnjeg istoka Rusije stigle su i prve snimke velike erupcije vulkana Ploskij Tolbačik, koji je proradio još krajem prošlog mjeseca, a do danas je izbacio veću količinu lave i vulkanskog pepela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Erumpirao vulkan na Islandu Prijeti li nova evakuacija? VIDEO Ponovno erumpirao vulkan na Islandu: Rastopljeno kamenje izbacuje se iz pukotina u zemlji

Vulkan se nalazi na poluotoku Kamčatki, na kojemu su se temperature ovih dana spustile i do 30 Celzijevih stupnjeva ispod ništice, no to nije spriječilo turiste pustolovna duha da se tamo zapute i izbliza pogledaju kako izgleda erupcija.

>> FOTO Nakon 36 godina dugog sna, probudio se Ploskij Tolbačik!

Lokalne su vlasti izdale upozorenje da odlazak pod vulkansko grotlo nije najbolja ideja zbog vrele lave i otrovnih plinova, no kako turisti ipak ne žele propustiti priliku, rusko Ministarstvo civilne obrane izgradilo je poseban kamp na jednoj sigurnoj lokaciji s koje svi avanturisti mogu promatrati kako se vulkan ponaša.

Ploskij Tolbačik je, inače, posljednji put erumpirao 1976. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene