Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Krivac' glavni lik

VIDEO: Sjećate li se ovog crtića? Više neće biti isti...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 40 godina, jedan od najpoznatijih ruskih crtića mogao bi doživjeti promjene. Razlog je glavni lik, zločesti vuk koji puši. Zbog novog zakona o zaštiti djece, serijalu prijete izmjene svih scena vuka s cigaretom.

Starije generacije zasigurno pamte rečenicu 'Nu, zajec, pogodi' s kojom je završavala svaka epizoda najpoznatijeg ruskog animiranog filma. Crtić o vuku i zecu sada bi se mogao značajno promijeniti. Vuk je, naime, okorjeli pušač, što je suprotno novom zakonu u zaštiti djece.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

'Nemoguće je postići dogovor s autorima, a njihovim nasljednicima ovako nešto je nevjerojatno. U zapadnim zemljama, u gotovo 100 posto slučajeva, svaka TV kuća može prilagoditi kupljeni sadržaj zakonima svoje zemlje', kaže Lev Makarov, producent.

Na nogama je i ruska javnost. Unatoč zakonu, koji omogućava takav sadržaj samo od 23 sata do četiri sata ujutro, za njih je nezamisliva pomisao o rezanju ili mijenjaju kultnog crtanog filma.

>> Sve o presudi koja je zgrozila svijet!

'Postoje puno strašniji crtići koji su 'kao' namijenjeni djeci. U njima životinje ne sliče životinjama, a dijalozi su puno okrutniji nego u ovome', kaže Aleksander, stanovnik Moskve.

'Mislim da crtići ne štete djeci. Puno su važniji ljudi oko njih. Djeci možete pokazati pristojan crtić, ali ako roditelji piju i puše, djeca će to naučiti od njih, a ne iz crtića', kaže Denis iz Moskve.

Potaknuta raspoloženjem javnosti, oglasila se Ruska akademija za televiziju. Poručuju kako su izmjene pojedinih sadržaja nužne. No, popularni ruski vuk, poručuju, unatoč svim manama neće se mijenjati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene